U20: Szamosi Amadea és Nagy Dóra az All-Star csapatban

Két magyar játékos is bekerült az U20-as B-divíziós Európa-bajnokság legjobb ötösébe. Az A-divízióba feljutott magyar válogatottból Nagy Dórát és Szamosi Amadeát választották be az All-Star csapatba.

A B-divíziós Európa-bajnokság zárását követően megválasztották a torna legjobb ötösét, amelybe örömteli hírként két magyar játékos is bekerült.

Nagy Dóra a kilenc mérkőzésen átlagban 28.7 perc alatt 11.9 pontot, 4.9 lepattanót és 4.4 gólpasszt átlagolt – utóbbiban az egész Eb legjobbjának bizonyult. Szamosi Amadea átlagban kereken 29 percet töltött a pályán, ezalatt 16.9 pontot és 8.0 lepattanót szerzett, valamint 3.0 labdát szerzett. Közel 17 pontos átlagával a második helyen végzett a tornán.

A két magyar kiválóságon kívül a német Marie Gulich, a portugál Laura Ferreira és az Európa-bajnokság MVP-jének választott Marica Gajic került be az All-Star csapatba.

Mint ismert, a Gáll Tamás irányította magyar válogatott 8-1-es mérleggel harcolta ki a feljutást az A-divízióba. A mieink az ugyanilyen mérleggel végző németek mögött végeztek a második helyen, míg a harmadik, még feljutást érő pozíciót végül Portugália szerezte meg.

Fotó: fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus