U23-as finálé - alapozás közben

Miközben javában zajlik a csapatoknál a felkészülés a 2014-15-ös évadra, mától Sopronban a 2013-14-es U23-as Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság döntőjét rendezik a tragikusan fiatalon elhunyt paksi kosarasra emlékezve.

Az embernek kicsit olyan érzése van, mint a labdarúgó Szuper Kupa döntőjénél. Az előző évad lezárása már a következő szezonok csapataival zajlik.

A szokatlan időpont oka egyrészt, hogy a Szolnok remek EuroChallenge-szereplése miatt elhúzódott a felnőtt bajnokság rájátszása, végjátéka, amelyben több csapatban is néhány az U23-as bajnokságban is érintett játékos is érdekelt volt. Aztán amikor befejeződött a felnőtt bajnokság, hamarosan kezdődött az U20-as Európa-bajnokság, s jóval előtte persze fiataljaink felkészülése. A magyar korosztályos válogatottban szintén jó néhány, az U23-as bajnokság döntőjében szereplő csapat játékosai érdekeltek voltak, így csak most találtak időpontot a finálé lebonyolítására.

S azért hajaz némiképp e nyolcasdöntő a labdarúgó Szuper Kupa fináléjára, mert a ma Sopronban kezdődő fináléjában  már korántsem a döntőbe jutást kiharcoló keretekkel lépnek pályára a csapatok, hanem már az új évadra készülő állományukkal. Kérdés, ki, melyik klub hogyan áll a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság döntőjéhez. Itt is szerepelnek szinte minden csapatban a felnőtt keretekkel készülő kosarasok. Kérdés, akadt(ak)-e csapat(ok), amelyek külön készültek erre a tornára, szeretnék megnyerni, s az új évadra való felkészülés elején a vélhetően némiképp átalakuló U23-as keretet összerakni, némi taktikát kialakítani. Lehet, lesznek ilyen együttesek is, de minden bizonnyal olyanok is, amelyeknél nem törődnek a döntővel, a játékosok a felnőtt kerettel alapoznak, s "munkából" mennek neki a nyolcas döntőnek. Ilyen előzmények után kérdéses, milyen színvonalú finálé várható... Az viszont biztos, hogy hétvégén a közvetlen magyar férfi utánpótlás - elő vagy utó? - vizsgázik Sopronban...

A mai negyeddöntők menetrendje:
13.00   MAFC - Falco KC Szombathely
15.00   Sopron KC - KTE-Duna Aszfalt
16.45   Megnyitó
17.30   Marso Nyíregyházi KK - Atomerőmű SE
19.30   Naturtex SZTE Szedeák - Tehetséges Fiatalok Budapest

A Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság nyolcasdöntőinek mérkőzéseire az MKB Arénában kerül sor, minden nap 4 találkozót rendeznek. A második napon az 5-8 helyért zajló meccsekre, valamint az elődöntőkre, a befejező napon, vasárnap pedig a helyosztókra kerül sor.

A találkozókat élő statisztika segítségével lehet követni IDE KATTINTVA!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus