13 pontos vereséget szenvedett az U18-as fiú válogatott

Több hiányzója is volt Forray Gábor csapatának, amely az első pár percet rontotta el, utána jól tartotta magát A divíziós, erős ellenfelével, Szlovéniával szemben.

A hunbasket.hu beszámolója a felkészülési találkozóról:

U18-as fiú válogatottak felkészülési mérkőzése, Kecskemét 

Magyarország - Szlovénia 66-79 (18-31, 18-11, 13-17, 18-20) 

MAGYARORSZÁG: Csík 5/3, Pallai 5/3, Takács 16/6, Kovács Bálint 4, Meleg 9/3. Csere: Kovács Benedek 15/12, Varga 5, Kiss, Tóth 8, Polster Edző: Forray Gábor 

Szlovénia, legjobb dobók: Janezic 14/6, Gorbachov 14/9, Strel 10/6. 

A méltán európai hírű szlovén utánpótlást ismerve borítékolható volt, hogy remek csapat a kis ország létére kosárhatalomnak számító állam U18-as válogatottja. Forray Gábor csapata erős ellenfelet keresett és talált felkészülés gyanánt. Jobban kezdtek a vendégek, indításból, kijátszott helyzetből és triplából gyorsan tíz pont körülire tornászták az állást (9-18), kellett a mieinknek négy-öt perc, mire felvették a szlovénok ritmusát. 

A vendégektől biztosan lehet tanulni, gyorsaságban, agresszivitásban láthatóan a mieink előtt járnak. Ehhez társultak még a magyarok védekezési hibái, ami miatt joggal bosszankodott a szakvezető. Forray Gábor sűrű cserékkel igyekezett megtalálni a legjobb csapatot, ami persze a három legjobb játékosa, Somogyi, Fazekas és Dancsecs nélkül elég nehéz. A keret kulcsemberei a jövőhéttől csatlakoznak a felkészüléshez, velük lényegesen javulhat a csapatjáték. 

A második negyedre sem változtak a legfontosabb dolgok, továbbra is a vendégek irányítottak. Könnyedén tartották tíz pont fölött a különbséget, egészen addig, amíg rá nem éreztek a védekezésre Kovács Bálinték. A félidő derekéhoz érkezve már nem jöttek a könnyű szlovén kosarak, s a magyar csapat a jó védekezés után fokozatosan tudta csökkenteni a különbséget. Időt is kért a 18. percben a szlovénok mestere (33-40). Egyre harcosabbak lettek a mieink, ami láthatóan nem igazán tetszett a szlovénoknak, s bizony egyre több hibát vétettek. Így aztán Takács triplája után vállalható szlovén vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok (36-42). 

A harmadik negyed nem indult valami pontdúsan, a szlovénok teljesítménye is erősen visszaesett. Na meg persze nem is hagytak a mieink olyan kényelmes dobóhelyzeteket, mint az első húsz percben. A negyed feléhez érve ismét ritmust tudtak váltani nyugati szomszédaink, s pillanatok alatt ismét tíz pont fölé nőtt az előnyük (40-51). Ez a differencia a negyed végéig meg is maradt nagyjából a két gárda között, s az utolsó játékrészt a szlovénok kezdhették tíz pontos előnnyel (49-59). 

Nagy lendülettel vágtak neki a záró felvonásnak a szlovénok, a lendület két és fél percig, 65-50-ig tartott. Utána viszont három kivédekezett támadás, s két gyorsindítás után újra tízen belülre kerültek Takács Milánék (56-65), időt is kért gyorsan a szlovén kapitány. 

​A fejmosás hatott a vendégekre, gyorsan három triplát süllyesztettek el a magyar gyűrűbe, így négy perccel a meccs vége előtt Forray Gábornak kellett magához hívnia övéit (58-74). Egyre nagyobbra nyílt az olló a két csapat között, ám még mielőtt egy nagy vereségbe szaladt volna bele a magyar válogatott, Takács Milán és Kovács Benedek dobott egy-egy triplát, s máris csak 12 pont volt a hátrány (64-76). A végjáté egyértelműen a magyar csapatnak sikerült jobban, Kovács Benedek újabb triplájával pedig tízen belülre jöttünk ismét. A meccs egy szlovén triplával zárult, így a végén megérdemelten nyertek a vendégek, de különösen a tartalékos felállást nézve, egy vállalható vereséget szenvedtek a magyarok az A-csoportos ellenféltől. 

Forray Gábor: Második hete készülünk, ez volt az első mérkőzésünk egy egészen remek ellenféllel szemben. Nagyobbak, erősebbek voltak, így egyértelműen jogos a győzelmük. Tartalékosak vagyunk egyelőre, a hiányzók nélkül ez a meccs is más lett volna, de így sem vallottunk szégyent. Sajnos a meccs korai szakaszában megsérült Csík Richárd, az irányítónk, akit nem igazán tudtunk helyettesíteni. Az első negyed kivételével jól játszottunk, kezdetnek ez a meccs tökéletesen megfelelt. Dolgozunk tovább a jövőhéten, immár kiegészülve a hiányzókkal.

Forrás, Foto, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus