3x3: 15 ország korosztályos csapata csap össze Szolnokon

Tizenöt ország 27 csapata vesz részt a FIBA 3x3-as korosztályos kosárlabdatornáin péntektől vasárnapig a szolnoki Tiszai hajósok terén.

Az utanpotlassport.hu cikke:

Tizenöt ország 27 csapata vesz részt a nemzetközi szövetség (FIBA) 3x3-as korosztályos kosárlabdatornáin péntektől vasárnapig a szolnoki Tiszai hajósok terén – jelentette be a város polgármestere kedden tartott sajtótájékoztatóján.

Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc sajtótájékoztatón mondta el: negyedik alkalommal költözik a Tisza partjára a fiatalok körében igen népszerű 3×3-as kosárlabda U18-as Európa-kupa-selejtezője, és megtiszteltetés számukra, hogy a korábbi évek pozitív tapasztalatai alapján idén az U23-as Nemzetek Ligája-verseny szervezésével és lebonyolításával is a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.-t bízták meg – tájékoztat az MTI.

Tizenöt országból érkeznek csapatok, a mezőnyben található a magyar U18-as és U23-as női és férfi válogatott is.

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az U18-as kategóriában 9 országból 15 csapat (9 férfi és 6 női) szerepel, az U23-as Nemzetek Ligája pénteken, illetve vasárnap zajló küzdelmeiben pedig 6 országból 12 csapat (6-6 férfi és női) vesz részt. Az U18-as Európa-kupa szeptember elején lesz Tbilisziben, addig Szolnokon kívül Olaszországban és Franciaországban rendeznek selejtezőket, mindhárom helyszínről mindkét nemben két-két csapat jut tovább.

Gazdag kulturális program is várja a nézőket. A rendezvényhez közvetlenül kapcsolódó Filmkosár# elnevezésű program keretében kedden a Bohém Rapszódia, szerdán a Kincsem című filmet nézhetik meg a Tiszai hajósok terén. Kedd és csütörtök között rendezik meg a #szembeNézős programot ugyanott és a Tisza Mozi kerthelyiségében. Filmvetítésekkel, pódiumbeszélgetésekkel, koncertekkel várják az érdeklődőket, a programok ingyenesek. A rendezvény a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., a SzolnOK! Helyi Akciócsoport, a TISZApArt MOZI és a Talifish Tahouse & Club közös rendezésében valósul meg.

Fotó - szolsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus