3X3 U23-as világbajnokság: a lányok is bejutottak a negyeddöntőbe

A román csapatot megverték, a németektől kikaptak, így a csoport második helyén jutottak tovább – holnap a fiúkért és lányokért is szoríthatunk.

A mai első mérkőzésünkön a román válogatott végig ott volt a mienk mögött, de a lányok jól kezelték a nyomást és egyszer sem engedték, hogy átvegyék tőlük a vezetést, így 3-0-s mérleggel várták a németek elleni zárómérkőzésüket.

A németek ellen már nem jött ki jól a lépés, öt perc után 6-3-ra, később 11-5-re is vezetett az ellenfél – ellenfelünknek az életben maradáshoz kellett ez a győzelem, mivel korábban a nap folyamán nagy meglepetésre kikaptak Ugandától. Bár egyszer még visszajöttünk két pontra, az egyenlítés már nem sikerült, így 3-1-gyel zártuk a csoportmeccseket. 

Első helyen a németek jutottak a negyeddöntőbe, mivel velünk együtt 3-1-gyel zártak, de egymás elleni eredményben jobbnak bizonyultak. Volt esély egy hármas holtversenyre is, azonban a játéknap utolsó meccsén a házigazda Kína becsületből nekiment a 2-1-gyel álló Ugandának és magabiztosan verte az afrikai válogatottat, így mindkét csapat 2-2-vel zárt. 

A helyosztókat a holnapi nap folyamán rendezik. 9:30-tól a fiúk lépnek pályára a házigazda Kína ellen, majd 10:20-tól a lányok csapnak össze Japánnal a legjobb négy közé kerülésért. 

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus