A Bp-válogatott két győzelemmel kezdte az EYBL U20-at!

A tartalékosan elutazó Rátgéber Akadémiának két szoros meccsen nem jött össze a győzelem, holnap egymással is meccsel a két magyar alakulat

(Aki szeretne a magyar irányítással működő Közép-Európai Ifjúsági Liga (CEYBL) eseményeiről naprakészen tájékozódni, annak ajánljuk a szervezet hivatalos facebook oldalát, IDE KATTINTVA)

Rátgéber Akadémia - Luxembourg Academy (luxemburgi) 50 - 56

Az U20-as EYBL férfi mezőnyének történelmében először lépett pályára magyar alakulat ma reggel, a fiatal kerettel felálló pécsiek pedig a múlt héten megsérülő Kucsora Csaba nélkül nem tudták sikerrel venni a nyitányt, ám hullámzó, kemény derbit tudtak vívni a több - ilyen szinten - bevethető emberrel felálló luxemburgiakkal. A nagy hajrát kivágó mieink Demeter Attila (17 pont, 5 lepattanó) főszereplésével majdnem csodát tettek a végjátékban, ám már nem sikerült utolérni a lepattanó-csatát 56-36-ra nyerő ellenfelet.

A Pécs legjobb dobói: Demeter 17/5, Bodó 14, Bíró 10
A Luxembourg legjobb dobói: Babinski 12/9, N'Diaye 12, Antonic 8/6

Budapest-válogatott - BC Barsy (kazah) 69 - 25

A Sárosi-tanítványok, azaz jelen esetben a fővárosi akadémiák legjobb (U19-es) játékosai (leszámítva a már a hazai felnőtt A-csoportban komolyabb szerepet kapó, és ezért most nem utazó Mócsán Bálintot) és az egyetlen '96-os születésű, vagyis itt utolsó évesnek számító Andrássy Géza egy 12-0-lal kis túlzással már az első negyed derekára eldöntötték a csatát és nem is nagyon engedték közelebb már a kazahokat. A mieinknél a Honvéd üdvöskéje, Kerpel-Fronius Gáspár (9 pont, 4 gólpassz, 3 szerzett labda) nagyon bekezdett, majd a második etapban a Vasas "mini Diamantidisze", Kiss Barnabás (9 pont, 3 gólpassz, 3 szerzett labda) rázta meg magát, de a Debrecenből a pasarétiekhez igazoló Andrássy (11 pont, 5 lepattanó, 5 szerzett labda) is kitett magáért.

A meccs fénypontja a harmadik negyedben jött el, ekkor zsinórban három támadást is zsákolással fejeztek be Borosék (9 pont, 3 lepattanó). A későbbi mai mérkőzését megnyerő Barsy ellen külön öröm, hogy a Sárosi-Simon-Tápai edzőtrió mind a 12 játékosnak legalább 8 percnyi játékidőt tudott adni (itt csak nyolc percesek a negyedek!), ráadásul heten dobtak legalább 7 pontot a budapestieknél.

A Bp-válogatott legjobb dobói: Andrássy 11/3, Kiss B., Kerpel-Fronius 9/3-9/3, Weisz, Boros 9-9
A Barsy legjobb dobói: Iskhakov 8

Rátgéber Akadémia - Olimp '97 (orosz) 49 - 59

A félidőben még hattal mentek a baranyaiak, ám hiába voltak csak heten az oroszok keretében ezen a derbin, csapatként fizikálisan jobban bírta a második 16 percet a 17 labdát szerző Olimp. Demeter Attila (22 pont, 4 lepattanó) megint vezérhez méltóan produkált, ám a 8 pontos, 6 lepattanós Bodó Balázson kívül most nem igazán akadt társa, aki érdemben tudott volna segíteni egyénileg. Az idén rengeteg éles nemzetközi mérkőzést játszó, ezen a tornán több fontos játékosát nélkülöző Rátgéber Akadémiának ezzel együtt nincsen szégyenkezni valója, mivel kompetetív kosárlabdából azért erre a napra is kijutott a Mavrenski-hadnak.

A Pécs legjobb dobói: Demeter 22/9, Bodó 8/3, Pusztai 6
Az Olimp legjobb dobói: Kamensky 19, Neverov 16/6, Maslov 14

Budapest-válogatott - BC Asseco (lengyel) 49 - 43

Igen komoly fegyverténynek mondható, hogy a lengyel bajnok, több korosztályos lengyel válogatottat is felvonultató, hosszú éveken át Euroligás felnőtt gárdával rendelkező Asseco-t egy 22-4-es első negyed-győzelmet követően komoly hullámvölgyeket is átélve végül meg tudott verni a sérült Lewis Chester és Mócsán Bálint nélkül két magasan jegyzett játékosát jelenleg nélkülöző fővárosi alakulat. Ezen felül most is pályára került mind a 12 játékos legalább 3 percre, a mindig kritikus lepattanó-harcot pedig 42-36-ra hozta a 10 lecsorgó labdát megkaparintó Joel Nshimba húzta fővárosi had. A MAFC centere, Pápai Máté (10 pont, 5 lepattanó) is remekelt a palánk alatt, Kerpel-Fronius (13 pont, 5 lepattanó) és Andrássy Géza (15 pont, 2 szerzett labda) pedig vezérekhez méltóan húzták a komoly mentális erőt sugárzó Sárosi-legénységet.

A Bp-válogatott legjobb dobói: Andrássy 15/6, Kerpel-Fronius 13, Pápai 10
Az Asseco legjobb dobói: Korolczuk 19/9, Wielunski 6/3, Szymanski 6


A magyarok holnapi programja:

12:30: Rátgéber Akadémia - Budapest-válogatott

17:00: Rátgéber Akadémia - VEF Riga (lett)

18:30: Budapest-válogatott - BG Lulea (svéd)

A TORNÁHOZ ÉLŐ STATISZTIKA LINKEKET IDE KATTINTVA TALÁLHATTOK!

Hajrá Budapest-válogatott, Hajrá Rátgéber Akadémia, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus