A bravúros bronzérem szakmai értékelése

Értékelte a szenzációs játékkal világbajnoki bronzérmet szerző U17-es leány válogatott szereplését a csapat szakvezetője, Mészárosné Kovács Andrea. Az alábbiakban ezen értékelést adjuk közre.

"Magyar válogatott még nem szerepelt U17-es világbajnokságon. A sorsolás ismeretében a legjobb nyolc közé jutást tűztük ki célként. A csoportmérkőzéseken nyújtott extra teljesítmény nemcsak a csoportelsőséget hozta meg, hanem tovább növelte lányaink önbizalmát. Egyiptomot ugyan könnyedén – 100 pontot elérve – győztük le. Az elmúlt világbajnokságokon kiválóan szereplő Japán elleni győzelemért, mi is - mint minden európai csapatnak – keményen kellett megdolgoznunk. Magyarország az U17-es válogatottal a kosárlabda elit legjobb négy csapata közé emelkedett. Már ekkor is szívet melengető érzés volt magyarként megtapasztalni a többi csapat szimpátiáját, elismerését. A többszörös címvédő amerikai válogatott ellen sikerült remek 25 percet játszanunk, azután érvényesült ellenfelünk fizikai fölénye.

A bronzéremért az addig a hazai pálya minden előnyét megkapó, általunk már egyszer legyőzött cseh csapattal kerültünk szembe. A szurkolótáboruk által feltüzelt cseh lányok villámrajtot vettek és jelentős előnyre tettek szert. Sokan nem bíztak ekkor abban, hogy fordítani tudunk. A mi lányaink rendkívüli mentális ereje és csapatmunkája – mint már sokszor – most is megmutatkozott. Felzárkóztunk és átvettük a mérkőzés irányítását és koncentrált játékkal megnyertük a mérkőzést.

Határtalan boldogságunk mellett éreztük, hogy milyen nagy örömet szereztünk a magyar kosárlabda társadalomnak. Köszönjük mindenkinek, aki mellettünk állt és hozzásegített ehhez a kivételes eredményhez."

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus