A címvédő, legnagyobb esélyes ellen!

Lányaink ma este - azok után, hogy öt meccset megnyerve, veretlenül bejutottak a csehországi U17-es világbajnokság döntőjébe - a címvédő Egyesült Államok csapatával játszanak a világbajnoki döntőbe jutásért

Nehéz jelzőket találni arra, amit eddig Csehországban véghezvitt Mészárosné Kovács Andrea együttese. Egy olyan hihetetlen erős csoportot nyert meg veretlenül, két hosszabbításos sikerrel, amelyből három csapat a legjobb 8, kettő pedig - a mieink mellett  a házigazda csehek - a legjobb négy közé jutott a vb-n.    

Ma este előbb cseh-spanyol elődöntő lesz, majd 20.15-től a mieink az amerikaiakkal játszanak, Azokkal az amerikaiakkal, akik egyrészt az U17-es világbajnoki cím védői, másrészt a mieinkhez hasonlóan szintén veretlenek. 

De még mennyire veretlenek...A legszorosabb meccsükön nyertek 28 ponttal, 69-41-re Kína ellen, ez volt az első meccsük - hangolódásnak remek lehetett. Utána a franciákat 88-40-reMalit 78-22-re, a nyolcaddöntőben Mexikót 78-22-re, majd a négy közé jutásért a lányaink által a nagy menetelés kezdetén hosszabbításban legyőzött Kanadát 86-45-re verték - lenyűgöző eredménysor, amely azt mutatja: az amerikaiak kiemelkednek a mezőnyből. 

S nem csak eredményesség tekintetében, csapatszerkezetben is. Ha olyan kedve van az amerikai kapitánynak, Susan Irene Phillpis edzőnőnek, akár egy olyan ötöst is a pályára küldhet, amelynek mindegyik tagja 190 centi fölötti. Joyner Holmes és egyik legjobbjuk, Katie Samuelson 191,   Lauren Cox és Kristine Anigwe 193 centire nőtt, és azért, hogy végképp biztosítani tudják a palánk alatti védelmet, van egy 206 centire nőtt "kapusuk" is,  Nancy Mulkey személyében. 

Legjobb dobójuk Samuelson, aki csupán 13 pontot átlagol, és ami igazán az amerikai együttes erejét mutatja, az az adat, amely a cseresor eredményességét jelzi, az amerikai pad közel 41 pontot hoz meccsenként. A mi cseresorunknak a 25,4-es átlaga is úgy gondoljuk kifejezetten jónak mondható, de azért ez az adat jelzi, mennyire erős bő a kerete az amerikai csapatnak. 

Ez az együttes vár tehát este a mieinkre. Mészárosné Kovács Andrea együttesének abszolút nincs veszítenivalója, felszabadultan kosárlabdázhatnak a lányok, már az eddigi szereplésük is messze felülmúlt minden előzetes várakozást. A hátralévő két meccs már csak amolyan jutalomjáték lesz lányainknak...Persze, azzal együtt, hogy óriási elismerés az eddigi remek szereplés, ha már ott vannak a legjobb négy között lányaink, az igazi "nagy dobás azért egy világbajnoki érem lenne... 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus