A döntőbe jutásért játszanak ma az U16-os lányok

20:45-től Lettország ellen vívja az A-divíziós Eb elődöntőjét a magyar válogatott. 

Már a legjobb négy között jár és még mindig veretlen az A-divíziós Európa-bajnokságon az U16-os női válogatott, két napja nagy csatában Oroszországot is legyűrte a társaság - ezzel egyrészt kijutott a jövő évi világbajnokságra, másrészt esélyt teremtett magának arra, hogy Eb-döntőt játsszon.

Az ellenfél az a Lettország, amely nem veretlen, a csoportkörben 23 pontos zakóba szaladt bele a franciák ellen, de simán legyőzte Fehéroroszországot, Törökországot, Szerbiát és legutóbb, szoros találkozón Németországot is. Támadásban kevésbé hatékony az együttes, a mieink sokkal pontosabban dobtak eddig közelről, két és félszer annyi pontot szórtak leindításból és gólpasszok terén is előrébb járnak Angyalék - ezzel együtt természetesen kiváló csapatot alkotnak a lettek is, pokoli nehéz feladat lesz őket megverni.

Egy veretlen, a torna top öt támadójátékát produkáló csapatnak persze nincs mitől tartani senki ellen, remélhetőleg a szünnap alatt sikerült kicsit felfrissülni és újult erővel léphetnek pályára a lányok a 20:45-kor kezdődő elődöntőben. A találkozót az alábbi linken élőben lehet követni:

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus