A lányok hibátlanul, csoportelsőként jutottak a 16 közé

A magyar lányok Spanyolországot is megverték a debreceni U18-as 3X3 vb utolsó csoportmeccsén, így csoportelsőként jutottak tovább.

Magyarország (5-0) - Spanyolország (4-1) 13-11

A magyar csapat pontszerzői: Horváth 5, Aho 4, Tóth 3, Kányási 1.

Aho Nina és Horváth Krisztina is jobboldali betörések után voltak eredményesek, de még az első percben egyenlítettek a spanyolok egy palánk alatti helyzetből és egy újabb betörésből (2-2). Aho egy pattanó után azonnal bepasszolta a labdát a palánk alatt üresen álló Tóth Tímeának, Horváth ziccere után pedig visszaállt a kétpontos előny, de a spanyolok két nehéz helyzetből elengedett dobással és egy faulttal együtt bedobott palánk alatti kosárral át is vették a vezetést a negyedik perc elejére (4-5). Horváth büntetőből egyenlített, de nagyon sok hiba tarkította ekkor a találkozót, mindkét fél nagyon jól védekezett ekkor.

Több mint két percnyi kosárcsend után a spanyolok büntetőből szerezték meg a vezetést, de Horváth egy duplával azonnal fordított (7-6). Három és fél perccel a vége előtt a spanyolok is bedobtak egy távoli kettest, Aho viszont a büntetővonalról volt eredményes egy tempóval (8-8). Pontra pont volt ekkor a válasz: Spanyolország egy szép palánk alá bejátszott labdával szerzett újra vezetést, Kányási Veronika faulttal együtt egyenlített. Egy palánk alatti szép spanyol kosárra, Aho duplával felelt, de másfél perccel a vége előtt megint a festékből volt eredményes az ellenfél (11-11). 27 másodperccel a vége előtt aztán Tóth kosár jó plusz egyes akcióval megint előnybe hozta a magyarokat - jó volt a büntető is (13-11) -, és mivel a hátralévő időben nem esett már találat, így nyertünk.

Ötödik meccsét is hozta tehát a lány válogatott, így 100%-os teljesítménnyel, 5-0-s mutatóval jutott a legjobb 16 közé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus