A szlovének visszavágtak az U16-os fiúknak

Tegnap 26 ponttal nyert a magyar U16-os fiú válogatott Szlovénia korosztályos csapata ellen a Marcaliban rendezett edzőmérkőzésen, ma azonban nyugati szomszédaink visszavágtak, ők bizonyultak jobbnak ezen a napon és végeredményben 76-49-re győztek. Folytatás Békéscsabán, ahol három edzőmeccset játszunk a románokkal.

2014. augusztus 2. Marcali
U16-os felkészülési mérkőzés

Magyarország – Szlovénia 49-76 (17-20, 3-17, 17-18, 12-21)
Marcali 50 néző
Vezette: Horváth Alajos, Dombay László, Németh András

Magyarország U16: Doktor Péter 22/6, Chester Lewis 8/3, Rudner Gábor 3, Bordács Soma 2, Pápai Máté 1.
Cserék: Durázi Krisztofer 7, Fülöp Bence 1, Kerpel-Fronius Gáspár 2, Németh Ákos 2, Máriás Gergő, Laczó Levente 1, Molnár Levente.

A magyar csapat a múlt heti mérkőzésekhez hasonlóan szintén több cserét hajtott végre az 1. nap után, mivel a mai mérkőzés után keretszűkítés következett.

Sajnos álmosan kezdtük a mérkőzést, pillanatok alatt 8 pontosra nőtt a szlovénok előnye, ám ebben a periódusban még vissza tudtunk kapaszkodni a mérkőzésbe. A 2. negyedben egy hatalmas rövidzárlat következett, fegyelmezetlenségekkel és eddig erre a csapatra nem jellemző hibákkal tarkítva. Ennek eredménye egy borzasztóan gyenge játékrész lett, Doktor Péter 5. percben szerzett 3 pontosán kívül nem sikerült kosarat szereznünk ebben a szakaszban.

A második félidőre aztán egy másik magyar válogatott jött ki, összeszedett védekezéssel és támadójátékkal 10 pont körüli hátrányra sikerült felzárkózni. Rendkívül agresszívvá vált ekkor a mérkőzés, a játékvezetők több kettős faulttal díjazták a játékosokat. A paprikás hangulat pozitívan hatott a csapatra, hiszen ebben a negyedben nyújtottuk a legjobb teljesítményünket. A 4. negyedre sajnos felőrölt minket az előző szakasz „verekedése, brusztolása”, így a sorozatos bosszantó hibákat maximálisan kihasználták a szlovénok és visszavágtak az előző napi nagyarányú magyar győzelemért.

A mérkőzés után az eddigi 16 fős keretet 14 fősre kellett szűkíteni, melynek áldozata Keul Tamás, a Vasas Akadémia játékosa, valamint Máriás Gergely, az ELITE-Basket Törökbálint kosarasa lett.

Folytatás hétfőtől Békéscsabán, ahol 3 mérkőzésen a román válogatott lesz az ellenfelünk, csütörtökön 18:00-kor, pénteken szintén 18:00-kor, valamint szombaton 11:00-kor!

Ferenczi Tamás: A mai nap folyamán egy másik arcát mutatta csapatunk. A vereség oka leginkább az, hogy az 1. negyedtől rendkívül rossz felfogásban támadtunk. Csak a külső dobásokra hagyatkoztunk, mélységi játékunk nem volt megfelelő. Ellenfelünknek sok könnyű kosárszerzési lehetőséget adtunk. Hiába fektettünk újra nagy energiákat a védekezésbe, 32 eladott labdára kényszerítve a szlovén csapatot, de a megszerzett labdákból nem tudtunk könnyű kosarakat dobni, hanem visszaajándékoztuk ellenfelünknek. Továbbá nagy gondot okozott, hogy amikor közelebb zárkóztunk volna, rengeteg kosarat kaptunk második szándékból szerzett kosarakból. Hibáinkból tanulunk, kielemezzük őket és hétfőn folytatjuk a munkát Békéscsabán, ahol újabb 3 találkozóval készülünk az augusztus végi Eb-re.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus