Az U20-as fiúk nyerték a kulcsmeccset Macedónia ellen!

Jól védekezve, a második félidőben egyértelműen dominálva nyomták le Perlék a macedónokat, így közelebb léptek az elődöntőhöz. 

U20-as Európa-bajnokság, B-divízió, felsőház

Macedónia - Magyarország 54-63 (19-15, 13-16, 8-15, 14-17)

Magyarország: Váradi 11/3, Keller 4, Perl 26/6, Filipovity 11, Kővágó-Laska 2
cserék: Bán -, Peringer -, Révész 4, Kósa 5/3, Nagy B. -

Kipontozódott: Kővágó-Laska

Talán minden eddiginél több magyar szurkoló látogatott ki a mérkőzésre, így remek hangulatban indult útjára a labdára. Magdevski most is vezette a macedónokat, általában rajta ált vagy bukott a támadásuk, legjobbjuk pedig elég jól kezdte a találkozót. Perl labdaszerzésével 6-4-re vezetünk, de egy Magdevski-triplával és egy jó Bakoch-büntetővel fordítottak a macedónok. Ellenfelünk remekül zónázott védekezésben a negyed elején nem találtuk az ellenszerét, ennek köszönhetően már 16--6ra is megléptek - nekik a dobások is ültek, hiszen Mladenovski és Sapundijev is betalátl kintről. Mi Váradi leülése után tértünk magunkhoz, Kósa emelt be egy hármast, majd megkezdtük a felzárkózást - a macedónok tíz másodperc híján az egész negyedet a kezdőcsapatukkal játszották végig, 19-15-re meg is nyerték ezt a tíz percet.

A rövid pihenőt követően folytatódott a Magdevski-Mladenovski duó dominanciája a macedónok részéről, mellettük Bakoch volt nagyon aktív még. Ennek ellenére keményítettünk a védekezésen, szigorúbban védtük a festéket és próbáltunk minél gyorsabb támadásokat vezetni - Perl elérte a tíz pontot, majd Filipovity révén egyenlíteni is tudtunk. A Váradi-Perl-Kósa-Keller-Bán rotáció kinti posztokon nagyon jól működött és itt többnyire tudtunk is irányítani, azonban a palánk alatt hiába voltak jó pillanatai Peringernek. Kővágó-Laskának vagy éppen Révésznek is, inkább a macedódon uralkodtak - nyerték a pattanózást, kiosztottak három blokkot és a pontjaik is innen érkeztek. A legvégén Perl dobott még egy nehéz duplát, így 32-31-es macedón előnnyel vonulhattak nagyszünetre a felek.

A harmadik negyedre még egy fokozatot csavartunk a védekezésen, három pedig alatt négy eladott labdába hajszoltuk bele Macedóniát - eközben a Váradi-Perl duó révén fordítottunk, előbbi kosarával öt pontos előnyt építettünk ki. Mladenovski dominanciája továrra is megvolt a gyűrű alatt, rá építve feljebb is kapaszkodtak a macedónok, de 39-38-as magyar vezetésnél már megálljt parancsolt a Pór-legénység: Perl hatalmas triplája után Filipovity tett vissza egy támadópattanót. A szűk rotációval játszó Magdevskiéken egyre inkább látható volt a fáradtság, válaszolni nem is maradt már erejük, így ebben a negyedben csak nyolc pontot engedélyeztünk neki - 46-40-es előnnyel várhattuk a negyedik negyedet.

A záró etap elején mindkét elhibázta első dobásait, majd Perl és Kósa kosaraival elérte a különbség a tíz pontot. A macedónok játékából egyre inkább eltűnt a dinamika, Magdevski eladta hetedik labdáát is, majd Váradi saroktriplája robbantotta a csarnokot - ekkor azonban Mladenovski vette kézbe a dolgokat és egymaga tolta csapata szekerét. Vezérletével négy pontig zárkóztak, azonban ekkor Révész csinált 2+1-e játékot és bár a büntetőt kihagyta, a támadópattanó után Perl süllyesztett el egy saroktriplát. Ez döntőnek bizonyult, a hajrában már nem tudott lényegesen közelebb kerülni ellenfelünk, Magdevski utolsó hármasa is lejött, így megnyertük a mérkőzést. Ezzel hoztuk a nagyon fontos találkozót, méghozzá jó játékkal - holnap Fehéroroszország ellen meg kell ezt ismételni, hogy bejuthassunk a legjobb négy közé.

fotó: MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus