Az U20-as válogatott edzőmeccsen verte Belgiumot

A két felkészülési meccsre érkező belgákat elsőre egy fordulatos mérkőzésen győzte le Pór Péter legénysége.
 

U20-as fiú válogatottak felkészülési mérkőzése, Kecskemét 

Magyarország - Belgium 70-63 (10-22, 19-11, 23-9, 18-21) 

MAGYARORSZÁG: Kerpel-Fornius 10/3, Kucsora 11/6, Németh 7, Bonifert 17/3, Pápai 12. Csere: Kovács 2, Krnjajski 4, Fazekas 2, Völgyi 4, Katona 2, Kozma 8/6, Anda 2. Edző: Pór Péter. 

Belgium legjobb dobói: Lambrecht 14, Neri 10/6, Fogang 10.

A friss NB I/B-s bajnok Filipovics Stefánt ezúttal be nem vető U20-as B-divíziós Eb-re készülő válogatottunk a mindig masszív és jó szerkezetű belgákkal csapott össze hazai környezetben, Kecskeméten és bár nagyon rosszul kezdett (12 pontos hátrány az első negyed végére), végül győztesen hagyhatta el a pályát. A korábbi korosztályokban a válogatottba még be nem férő, de fizikailag és kosárlabdában is sokat előrelépő Bonifert Bendegúz igen ponterősen és agresszíven játszott ezúttal (17 pont, 4 gólpassz, 4 szerzett labda). Ami csapatszinten biztató, az a lepattanó (28-27) és a gólpassz (19-13) párharcok megnyerése, sőt, egy eladott labdával kevesebbünk is volt, mint ellenfelünknek, mellyel holnap újra megmérkőznek Kerpel-Ronius Gáspárék.

Pór Péter: Ismét rosszul kezdtünk, s mivel ezt nem először tettük, a jövőben sokkal jobban kell koncentrálnunk a meccsek elejére. Nem engedhetjük meg magunknak tétmeccsen ezt a luxust. Ugyanakkor a srácok ismét hatalmasat harcoltak, volt tartásuk akkor is, amikor 12-14 ponttal vezetett az ellenfél. Nem adták fel, a második félidőben pedig kifejezetten jól játszottunk. A védekezésben és a támadásban is sokat visszakaptam a tanultakból.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus