Borzasztó nehéz meccs vár U18-asainkra a 9. helyért

Az U18-as B divíziós Európa-bajnokságon ma délután a 9. helyét lépnek pályára fiaink, az ellenfél pedig a torna egyik legmasszívabb csapata.

16:30-kor azzal az Izraellel játszik a helyosztón Forray Gábor, Bódi Ferenc és Horváth Imre legénysége, mely csupán a ma döntőt játszó Hollandiától és a feljutásra korábban szintén esélyesnek tartott Csehországtól kapott ki szoros derbiken, Luxemburgot, Macedóniát és Izlandot pedig nagyon simán verte a csoportkörben, a helyosztó szakaszban pedig a szlovákokat, majd a lengyeleket is jó játékkal utasította maga mögé.

Érdekesség, hogy a két évvel idősebbeknél az utóbbi évek egyik legnagyobb magabiztossággal "elkövetett" menetelését mutatták be és A divíziós Európa-bajnokok lettek, s hagyományosan erősek utánpótlás nevelésben kis ország létükre is, az Euroliga-nagyhatalomnak számító Maccabi Tel-Aviv akadémiáján készülnek közülük, ráadásul nagyon jó alkatú társaságról van szó, mely egységes is a pályán, támadásban is potens, sőt, a 18,4 pontot, valamint 8,1 lepattanót átlagoló Denl Avdija személyében van egy igazi vezérük is, akire mindig számíthatnak, ha valakinek hátára kell vennie a csapatot.

A mieink egyre inkább összeállnak a bizonytalan kezdés után és a mi vezéreink is jó formába lendültek a torna végére, így bár borzasztó kemény meccsre számíthatunk, aminek nem mi vagyunk az esélyesei, de félnivalónk sem lehet.

Hajrá U18, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus