Csehország ellen lehet javítani

A 13-16. helyért folytathatja ma az U16-os fiú válogatott a B-divíziós Eb-t, az ellenfél Csehország, kezdés 15 órakor. 

U16-os Európa-bajnokság, B-divízió, 13-16. helyért

Magyarország - Csehország 15:00

A portugálok ellen nagyon rosszul játszva kaptak ki fiaink, csak reménykedhetünk benne, hogy a pihenőnap elég volt ahhoz, hogy összeszedje magát a gárda fizikálisan és mentálisan is. Főleg utóbbiban jelentkezett a fáradtság, kissé tompán kosaraztak Katonáék, így egy pillanatig sem volt esély azon a találkozón.

A cseh válogatott az eddigiek alapján gyengébb, mint a luzitán csapat, a norvégok elleni sima és az írek ellen kicsit szorosabb siker után sorozatban öt vereséget szenvedtek el - róluk sem mondható el tehát az, hogy jó passzban vannak. A támadójátékuk ettől függetlenül veszélyes, a dobott pontokat tekintve így is a hetedikek az Eb-n és a gólpasszok számában is ott vannak a top tízben - más kérdés, hogy igazi kiemelkedő klasszisuk nincs és a védekezésük is hagy kívánnivalót maga után. 

Nekünk sokkal pontosabb támadójáték és jobb lepattanózás szükséges a sikerhez - az utóbbiban mindössze 20-ak vagyunk a torna mezőnyét tekintve. Elöl megvannak a fegyvereink, de a portugálok ellen csapatként sültek be a srácok, ezúttal egy kevésbé fojtogató védekezéssel szemben hozni kell a pontokat - védekezésben a Mraz-Havlik duóra kell koncentrálni.

Igazi tétje már nincs az összecsapásnak, de egy győzelem mindig győzelem, már csak a jó szájíz miatt is - kezdés 15 órakor. Hajrá Magyarország!

fotó, slide: U-16 Magyar kosárlabda válogatott

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus