Drámai végjátékban kaptak ki az U18-as fiúk

Óriási csatában, az utolsó pillanatban maradt alul válogatottunk Izlanddal szemben. 

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör

Magyarország - Izland 72-74 (9-15, 25-20, 21-21, 17-18)

Magyarország: Katona 8/6, Tóth B. -, Dancsecs 20/12, Werner 4, Rátvay 2
cserék: Polgárdy 8/6, Mokánszki 4, Mucza 6, Kucsera 9, Oroszi -, Somogyi 11/9

Nem igazán találta a ritmust válogatottunk az első negyed során, legalábbis ami a támadójátékot illeti: nagyjából öt percig egyáltalán nem tudott pontot szerezni csapatunk, így előnybe került Izland. A játékrész hajrájában aztán megtört a jég, majd a második negyedben megkezdték a felzárkózást Wernerék, Katona és Dancsecs is bevert egy-egy triplát, így a már tíz pont feletti hátrány elkezdett csökkenni - a félidőt egy 12-2-es rohammal zárták a mieink, így 34-35 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben. A kezdeti pontatlanságok eltűntek, megvolt a lendület, Dancsecs személyében pedig megvolt a vezér is támadásban, ő egymaga 13 egységet szórt két negyed alatt.

A harmadik negyedben aztán nem jutottak dűlőre egymással a felek, a szünet alatt rendezte a sorait Izland és stabilizálta magát, de a mieink sem vesztették el a lendületüket - picit növelték a különbséget az északiak, de Katonáék ott voltak a sarkukban. A záró etap egypontos izlandi előnnyel indult és bár kissé fáradni látszottak a csapatok, átvették a vezetést a mieink: 63-59-es fórba került válogatottunk. Itt azonban megtört valami: jött egy eladott labda, egy rövidzárlat, Izland pedig ezt maximálisan kihasználta, pillanatok alatt produkált egy 11-0-s (!) rohamot, amellyel közel került a győzelemhez. Innen még egyszer felszívta magát csapatunk, az időkérés után Somogyi és Dancsecs is bevert egy-egy hármast, majd Kucsera kihagyott egy büntetőt, így az utolsó 14 másodpercnek 70-72-ről feszültek neki a felek.

Az időkérés után Izland azonnal eladta a labdát, így megkapta az esélyt a magyar válogatott. Ezen a napon legponterősebbnek bizonyuló játékosunk, Dancsecs kezébe került a labda, aki faultot harcolt ki és két büntetővel kiegyenlített, maradt hét másodperc az órán. Ez azonban sajnos elégnek bizonyult ellenfelünknek: az időkérés után Petursson vállalt dobást és két másodperccel a vége előtt elsüllyesztette a mérkőzést eldöntő duplát. Erre már nem lehetett válaszolni, így második csoportmeccsét is elbukta válogatottunk a B-divíziós Eb-n.

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus