Dubei az Eb legjobb ötösében!

A B-divíziós Európa-bajnokságot megnyerő, ezzel az A-divízióba feljutó U18-as magyar női válogatottból is választottak a torna álomcsapatába, lányaink közül Dubei Debórát érte ez a kitüntetés.

A magyar bedobólány 13 pontot, 4,6 lepattanót és 1,6 gólpasszt átlagolt a tornán, a döntőben tizenegy egységet szerzett, a hajrában pedig kulcsfontosságú pontokat szállított a csapatnak. Debóra összességében a büntetők terén jeleskedett igazán, hiszen a legjobb tízbe került kiharcolt és bedobott egypontosok terén is, a vonalról elért 81,5%-os hatékonysága pedig egyenesen a harmadik legjobb volt az Európa-bajnokságon. Kétpontosait 45%-kal, tripláit 20,8%-kal értékesítette, 27 átlagperc alatt csupán egyetlen alkalommal maradt tíz pont alatt, Románia ellen szerezte a legtöbbet, tizenhetet, Lettország ellen pedig egy lepattanó hiányzott a dupla-duplához.

A torna álomcsapatába bekerült még az észt Kadri Lass, Bozica Mujovic Montenegróból, Vineta Birina, a lettek kiválósága, illetve a torna MVP-je, a bolgár Borislava Hristova is.

Gratulálunk!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus