Egy ponttal kikapott U20-as női csapatunk Ukrajnától

Hatalmas csatában, az utolsó pillanatban maradt alul válogatottunk a B-divíziós Európa-bajnokságon Ukrajnával szemben.

U20-as női Európa-bajnokság, B-divízió, csoportmérkőzés

Magyarország - Ukrajna 47-48 (15-6, 11-11, 12-16, 9-13)

Magyarország: Horváth B. 14/6, Bach 3/3, Dubei 11/3, Nagy D. 6, Dobos 2
cserék: Weninger 4, Kuttor 4, Horváth K. 1, Solymosi -, Gundel-Takács -, Markó 2

Jól kezdtek a mieink, az első negyedben teljesen megfojtották az ukrán támadójátékot és összesen hat ponton tartották ellenfelüket - Horváth Bernadett hamar beszórt tizenkét egységet és magabiztos előnybe került a magyar csapat. Ez a második negyed elején jelentősen megcsappant, több jó támadást vezetett Ukrajna, de a szünet előtt stabilizálták magukat Kuttorék és kilenc pontos előnnyel mehettek pihenőre.

A fordulás után ismét robbantottak az ukránok és egy pontra zárkóztak fel, Bach triplájára és Nagy büntetőire volt szükség ahhoz, hogy ismét levegőhöz jussanak a mieink. Ez csak ideig-óráig műkdött, keményen és frisebben játszottak Kondusék és a záró etap elején már ismét csak egy kosár választotta el a csapatokat, sőt, jött a hidegzuhany: egy perc alatt 7-0-t futott Ukrajna és átvette a vezetést. Bő két perccel a vége előtt aztán Dubei triplájával fordított a magyar csapat, majd Nagy harcolt ki támadóhibát - Weninger azonban eladta a labdát, így volt lehetőségük az ukránoknak. Az utolsó fél percben két támadópattanót is leszedtek, majd Yatskovets két büntetője után 47-48 állt az eredményjelzőn tíz másodperccel a vége előtt. Kilenc másodpercük maradt Doboséknak fordítani, de Dubei  triplája kimaradt, így meglepetésre kikapott csapatunk Ukrajnától és a csoport második helyén végzett.

Ezzel a középdöntőben az E-csoportba kerültek Weningerék, ahol a tegnap legyőzött csehekkel, valamint a B-csoportból továbbjutott Horvátországgal és Romániával kerültek össze - legközelebb szerdán este 20:15-től lépnek pályára. 

Fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus