Elképesztő derbin jutottak Eb-döntőbe U18-as 3x3-as fiaink

Egy Frank-féle győztes triplával vertük a spanyolokat a debreceni Európa-bajnokság elődöntőjében, 21:50-től az aranyért játszhatunk!

A spanyolok ellen vívta U18-as fiú válogatottunk ma este a 3x3-as Európa-bajnoki elődöntőt, melynek lendület ide vagy oda, nem mi voltunk az esélyesei papíron, de óriási küzdőszellemüknek és hitüknek köszönhetően fiaink megnyerték a meccset.

Az elején nem úgy tűnt, hogy meglehet ez a csata, hiszen a kintről korán többször is betaláló Spanyolország már 10-5-re is vezetett, ám ekkor sikerült szigorítani a védekezésen, Bencsik Barnabás kulcs megmozdulásaival és a távolról nagyon "vagányan" tüzelő Frank Áron extra kosaraival visszajöttünk, Martinez Ralf és Mokánszki Máté pedig a palánk alatt "tettek rendet" védekezésben, így 18-15-nél közel voltunk ahhoz, hogy lezárjuk a meccset - de ez nem sikerült, a spanyolok egalizáltak, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás első egy pontos kosarát is ők dobták, így egyre inkább szorult a hurok, ám ekkor Frank beverte újabb kintijét (21-20), amivel bejuttatta a magyar válogatottat az Európa-kupa döntőjébe - először a sportág fiú szakágának történetében!

21:20-kor a Szerbia - Románia elődöntő győztesével küzdhetünk majd meg az aranyért.

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus