Ellenfelek, esélyek az U18-as leány Eb-n

Megérkezett Szlovéniába az U18-as leány válogatott - a csoportellenfelekről, az esélyekről faggattuk a szakvezető Mészárosné Kovács Andreát.

Önmagukban az esélyekről annyit mondott a tavaly az U17-es világbajnokságon bronzérmet szerző csapat szövetségi edzője, hogy az minimális elvárás, hogy a  mieink mellett a belgák, a házigazda szlovénok, valamint a szerbek alkotta négyesből továbblépjenek a lányok a C-csoportból. Amúgy pedig minden nyerhető meccset próbál megnyerni az együttes, amely - mint már említettük - sérülés miatt két fontos játékosát nélkülözni kénytelen. 

A 4-4 csapatból álló csoportok mindegyikéből 3 amúgy is továbblép. A folytatásban az A és a B, illetőleg a C és a D-csoportokból továbbjutó első 3-3 csapat játszik középdöntőt. A két előbbi csoportból továbblépő 6 együttes az E, a C és a D csoport továbjutói pedig az F jelű hatos csoportot alkotják. Mindkét hatosból 4-4 csapat jut a negyeddöntőbe, ahol a már jól ismert 1-4, 2-3...helyezések szerinti keresztbejátszással folytatódik a kontinensviadal. A mieink ágán, a D-csoportban a hollandok, az észtek, a csehek és a felkészülés során edzőmeccseken a mieink által kétszer is legyőzött horvátok találhatók. 

Mészárosné Kovács Andrea, U18-as válogatottunk szövetségi edzője indulás előtt a csoportellenfelekről is beszélt. Lássuk, hogyan vélekedik a riválisokról - abban a sorrendben, ahogy játszunk ellenük. 

Belgium (csütörtök, 20.45): - Első ellenfelünk szerkezeti hátrányát, hogy nincs igazán meghatározó magas embere, zónavédekezéssel próbálja ellensúlyozni. Gyakran az egész mérkőzésen ezt a védekezési formát alkalmazzák a belgák, akik próbálnak gyorsan játszani. Gyakoroltunk a zóna ellen, és remélem, magassági fölényünket is ki tudjuk használni ellenük. 

Szlovénia (péntek, 18.30): - A hazai csapat várhatóan óriási elszántsággal veti majd magát a küzdelembe, nyilván a celjei közönség is támogatja a házigazdákat. A szlovén csapat egész meccsen át egész pályán letámad, de bízom benne, hogy labdabiztos külső sorunk segítségével meg tudjuk oldani ezt a feladatot. 

Szerbia (szombat, 14.00): - Róluk tudunk a legkevesebbet, de várhatóan ők lesznek a legerősebb ellenfeleink. Ha a játékukat egyelőre nem is, a mentalitásukat ismerjük, s nyilván felnőtt válogatottuk budapesti sikere a fiatalabbaknak is lökést adhatott. Harcos, agresszív szerb csapatra számítunk, éppen abban a reményben játszottunk edzőmeccseket a horvátokkal, mert az ő stílusuk hasonló lehet a szerbekéhez.  

A magyar keret az U18-as leány Európa-bajnokságon: Aho Nina, Böröndy Dominika, Dubei Debóra, Kádár Kinga, Kiss Virág, Kocsis Fanni, Kuttor Enikő, László Boróka, Studer Ágnes, Tóth Tímea, Török Ágnes, Weninger Virág,

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus