EYOF: A fiúk ezúttal kikaptak az észtektől

A csoportmeccsel ellentétben ezúttal Észtország legyőzte fiú csapatunkat az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 5. helyért vívott találkozóján, így Váradi Attila csapata a 6. helyen zárta a tornát.

EYOF - 5. játéknap, helyosztók, 5-6. helyért
Észtország  - Magyarország 64-52 (18-8, 18-8, 13-15, 15-21)

Magyarország: Balsay 3, Pintér 3, Filipovity 5, Kovács 11, Fekete 3/3. Cs: Kopácsi, Lukács 5, Kiss 6/6, Verasztó 10/3, Kármán 2, Dokmanovic 4.

Horváth Orsolya technikai vezető beszámolója:

A két csapat találkozott már a csoportmérkőzéseken, akkor 11 pontos magyar győzelem született egy nagyon kemény mérkőzésen. Sajnos a mai napon csapatunk küzdeni tudásban nem tudta felvenni a versenyt az észt válogatott ellen, és a már a félidőre tetemes előnyhöz jutottak a vendégek. A folytatásban sem változott igazán a játék képe, bár a hátrányunkat csökkenteni tudtuk, annak ledolgozására nem volt esélyünk. Összességében két fáradt csapat találkozóján a harcosabban, keményebben küzdő észtek megérdemelt győzelmet arattak, ezzel megszerezték az 5. helyet, csapatunk a 6. helyen végzett.

Váradi Attila - vezetőedző: Sajnos nem tudtuk megismételni az elmúlt két mérkőzésen mutatott teljesítményünket, ellenfelünk harcosságban felülmúlt minket, ezzel megérdemelten szerezték meg az 5. helyet. Komoly játékerőt képviselő csapatok ellen játszottunk, melynek az elkövetkezendő Európa-bajnokságon remélhetőleg nagy hasznát vesszük. Eredményünk, hogy összességében két győzelmet tudtunk szerezni erős csapatok ellen, bizakodásra ad okot, de jó teljesítményünket beárnyékolta hullámzó teljesítményünk.

Foto, Slide - EYOF Győr 2017 - Havasi Melinda

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus