EYOF: Csoportmásodikként jutott elődöntőbe lány válogatottunk

A mieink kikaptak a spanyoloktól, de így is a legjobb négy között vannak.

A mai napon befejeződik az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a lány (és a fiú) kosárlabda torna csoportköre (is). U16-os lány válogatottunk a mai napon úgy léphetett pályára Spanyolország ellen, hogy tudta, már bejutott az elődöntőbe - mi és a spanyolok is 2-2 sikerrel álltunk két nap után Szlovákia és Szlovénia ellen. - adta hírül a hunbasket.hu.
 
Jobban kezdett ellenfelünk: Halmágyi Kitti kosaraival próbáltuk tartani a lépést a hispánokkal, akik azonban Osma Cruz vezetésével ellenállhatatlanok voltak támadásban, Debreceni Eszternek időt is kellett kérnie a negyed felénél (14-6). Kicsit sikerült megtörnünk a lendületüket, de egy-két perc után újra magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak Alsina Alberich-ék, 14 ponttal álltak jobban a 8. percben (20-6). Hőgye Petra kosarával sikerült újra feliratkoznunk a pontszerzők közé, majd a negyed végén Drahos Leila szórt triplát, a spanyolok azonban nem álltak le, Martin Carrion és Rivas Palmer révén 16 pontra növelték előnyüket (27-11).
 
A második felvonás elején is folyamatosan eredményes tudott lenni Spanyolország, de ekkor a mieink részéről is jöttek a válaszok. Drahos 5 büntetőt is értékesített, Czirkos Anna Panka neve mellé pedig egy dupla került - 19 pont volt a különbség a 13. perc végén (37-18). Gréts Dalma két kosarával jöttünk közelebb, majd ugyancsak ő volt pontos a büntetővonalról, de Arrebola Sanchez hármasával elérte a differencia a húszat (43-23). Völgyi Lili duplája, majd két büntetője után Sinka-Pálinkás Szofi dobott ziccert, a félidő viszont Arrebola Sanchez duplájával, így 20 pontos spanyol előnnyel zárult (49-29).
 
A fordulás után megint Drahos, Hőgye és Halmágyi voltak eredményesek a mieink részéről, mint az első játékrészben, és Kendelényi Luca is betalált. A spanyolok viszont ezt a szakaszt is megnyomták, közel 40 pont volt az előnyük Czirkos büntetője után is, a harmadik negyed végén (74-37). A záró 10 perc során megint kiegyenlítettebb volt a játék. Vasi Hanna triplát dobott, majd Gréts, Völgyi és Halmágyi növelték a magyar csapat pontjainak a számát. Subotic Milka neve mellé is beírhattunk két pontot, de ezen a délutánon Spanyolország jobbnak bizonyult: 91-50 lett a végeredmény.
 
A mieink így csoportmásodikként jutottak a legjobb négy közé - az A csoport első helyezettjével játszunk majd az elődöntőben, amely a ma délutáni Franciaország-Belgium meccs győztese lesz. A magyar csapat legközelebb pénteken 16 óra 30 perckor lép pályára.
 
 
Spanyolország - Magyarország 91-50 (27-11, 22-18, 25-8, 17-13)
 
Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, Leány kosárlabda
Szlovákia, Besztercebánya, Besztercebányai Egyetemi Kosárlabdacsarnok
V.: Obertova, Palcic, Stopka (Kuzmiak)

 
Spanyolország: Padrosa Mons 8/3, Osma Cruz 10/3, Alsina Alberich 14/3, Rodriguez Gonzalez 4, Rivas Palmer 6. Csere: Martin Carrion 14/3, Fernandez Montes Ruiz 6, Zubiaga Rojo 8, Arrebola Sanchez 10/6, Twehamye Montanana 4, Caballero Larios 6, Catoira 1.
 
Magyarország: Völgyi 6, Vasi 3/3, Tózer-Nemes -, Halmágyi 9, Szücs -. Csere: Drahos 10/3, Sinka-Pálinkás 2, Subotic 2, Gréts 7, Kendelényi 2, Czirkos 5, Hőgye 4.

Debreceni Eszter szövetségi edző: "Tudtuk, hogy a spanyolok egy magasabb szintű kosárlabdát fognak képviselni. Úgy gondolom, hogy ettől függetlenül nem adtuk fel a meccset, nem feltett kézzel mentünk ki a pályára. Nagyon látszódott az előző két nap két kemény mérkőzése, de a tisztes helytállás a nagy különbség ellenére is megvolt."
 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus