Ezt mondták a Belgium elleni vereségről

Tegnap egy gyengére sikerült harmadik negyedet és késői feltámadást követően 60-56-ra kikapott Belgiumtól a magyar U16-os válogatott a macedóniai B-divíziós Európa-bajnokságon, így ma Ausztriával meccselhet a hetedik helyért. A vereséget követően Ferenczi Tamás szövetségi kapitány, Doktor Péter, illetve Fülöp Bence értékelt.

Ferenczi Tamás:
A mérkőzést szakmai oldalról nézve a védekezésben nagyon sok dolgot megvalósítottak a gyerekek, és talán úgy gondolom, hogy az Eb-n a legjobb csapatvédekezést mutattuk be. Sikerült kontrollálnunk az ellenfél gyorsindításait, jól helyezkedtünk vissza. Megnyertük a lepattanó párharcot, ennek ellenére a vereségünk oka, hogy a harmadik negyedben hat 100%-os ziccert hibáztunk, döntetlen állásnál, illetve kritikus pillanatban rendre kihagytuk büntetőinket.

Doktor Péter: 
Az elején jól kezdtük a mérkőzést, és ezt a félidőig sikerült is tartani. A harmadik negyedben valamilyen oknál fogva kiengedtünk, a negyedik negyedben viszont újra visszakapaszkodtunk, de ez már kevésnek bizonyult.

Fülöp Bence: 
A bemelegítéstől kezdve nagyon pörgött a társaság, ez az első félidőben játékunkban is meglátszott. Védekezésünk ebben a szakaszban nagyon jól működött. A második félidőben látszott a fáradtság mindenkin, és nagyon sok ziccert hibáztunk, és úgy érzem ezen ment el a mérkőzés.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus