Fiú U18-as B divíziós Eb: Ausztria ellen kikaptunk

Nem kis meglepetésre nem tudtuk legyőzni Ausztriát a kontinensviadal nyitányán, így máris nehéz helyzetbe kerültünk.

U18-as Európa-bajnokság, B divízió, csoportkör, 1. forduló, B-csoport
Ausztria - Magyarország 63-61 (13-13, 16-18, 18-16, 16-14)

Magyarország: Somogyi 11, Takács -, Dancsecs 10/6, Meleg 2, Fazekas 12. 
cserék: Polster 14/12, Csík 3/3, Kovács 6, Tóth B. 3, Sitku -, Rátvay -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A kosarsport.hu összefoglalója:

Ma délután elkezdte a szkopjei férfi U18-as B divíziós Európa-bajnokságot a magyar férfi U18-as válogatott Forray Gábor vezetésével, az ellenfél Ausztria volt.

Az első kosarat az osztrákok szerezték, de a második percben Fazekas Máté kétszer is betalált, Somogyi Ádám egy jó büntetője után pedig befagyott az eredményjelző, még a negyedik perc végén is 5-2-re vezettünk. Fazekas törte meg a majdnem kétperces kosárcsendet, de két osztrák triplával a hatodik perc végén már ellenfelünknél volt az előny (8-7). Finoman szólva sem a támadójátékról szólt ez a játékrész, mindkét csapat sokat hibázott elöl. Somogyi kosarára megjött a harmadik osztrák hármas is, de Meleg Gergő egyenlített a hetedik perc közepén (11-11). A negyedből hátralévő időben még kevesebb pont esett, Kovács Bálint Benedek duplájára is egyetlen válasz érkezett, így egállal zárult az első 10 perc (13-13).

A második szakasz elején Csík Richárd talált be távolról, majd Kovács volt újra eredményes, de 14 perc játék után Ausztria visszavette a vezetést (20-18). Itt jött egy nagyon jó sorozat Forray Gábor csapatától, Kovács kettese után Dancsecs András és Polster Attila is beszórtak egy-egy hármast, egy rövidebb kosárcsend után pedig Fazekas duplája már a 10-0-s magyar sorozatot és a 8 pontos magyar előnyt jelentette (20-28). Egy osztrák dupla után Polster még egy triplát értékesített (22-31), de egyrészt azonnal jött a válasz három büntetővel, másrészt a félidő utolsó szűk három percében nem tudtunk kosarat szerezni. Az osztrákoknál kiemelkedett Isbetcherian, aki egymaga hozta vissza ellenfelünket két pontra, ennyi volt a különbség a nagyszünetben (29-31).

A fordulás után Isbetcherian egy hármassal a vezetést is átvette az osztrákoknak, de Dancsecs és Fazekas válaszoltak (32-35). Somogyi duplája után, 34-37-es állásnál megint megálltak a csapatok, de a felvonás felénél Tóth Bence duplájával újra megléptünk 5 ponttal (34-39). Isbetcherian próbált meg újfent mindent, és bár egy ideig mindenre volt válasza a magyar csapatnak - folyamatosan 3-5 pont között mozgott a különbség -, Tepic hármasa után egy pontra közelített Ausztria (43-44). Dancsecs triplája nagyon jókor jött a 28. perc végén, de Ausztria a negyedből hátralévő időben egyenlített, meccsnullról indult az utolsó 10 perc (47-47).

A záró játékrész első két percében egyetlen pont sem esett, aztán a 33. percben az osztrákok előbb egy büntetőt, majd egy támadópattanó után visszatett labdát értékesítettek. Polster a 34. perc elején a harmadik hármasával egyenlített (50-50). Az osztrákok vezetést szereztek, a mieink egyenlítettek, ez volt a következő percek forgatókönyve, így egyenlő állással fordultak a csapatok az utolsó négy percre, sőt, Polster a 38. perc kezdetén bedobta negyedik tripláját is (54-57). Osztrák időkérés után Isbetcherian két büntetőjével és az ő gólpasszából dobott triplával fordított Ausztria 1:40-nel a vége előtt (59-57). Magyar időkérés után jött 2-2 elhibázott támadás, majd Somogyi két büntetőjével egyenlítés 22.4 másodperccel a vége előtt. Osztrák időkérés, Isbetcherian két büntető, magyar időkérés volt ezt követően a sorrend. 16.4 másodperc volt hátra, de eladtuk a labdát, Isbetcherian pedig újabb két büntetővel eldöntötte a találkozót, 63-61-re nyert Ausztria Polster utolsó pillanatos duplája ellenére is.

Fotó - mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus