Fiú U18-as B divíziós Eb: Délután Ausztria ellen kezdünk

Forray Gábor, Bódi Ferenc és Horváth Imre legényei Ausztriával kezdenek Szkopjéban, lássuk a legfontosabb tudnivalókat felvezetésként.

14:15-től Ausztria lesz az ellenfelünk, mely mindig sötét lónak számít a B-divíziós Eb-ken, így lesz ez most is, ez pedig pláne azért nehéz ügy, mert a nyitómeccset vívjuk nyugati szomszédainkkal és nincs hibázási lehetőségük, amennyiben ebből a "megoldható", de nem könnyű csoportból tovább akarunk jutni a felső ágon.

Ennek a korosztálynak nem az elvárások szerint sikerült az U16-os Eb-je, aminek egyrészt az is az oka, hogy bár Magyarországon azt mondjuk, hogy a 2000-es egy nagyon erős korosztály - ez világszinten is igaz, tehát az ellenfeleink is nagy általánosságban jobbak.

A osztrákoknál is vannak külföldön pallérozódó ifjak, amellett, hogy a Nürnbergben játszó, 210 centis Daniel Koppel tornyosodik náluk a palánk alatt, alapvetően egy lényegesen jobb alkatú társaság a miénk, mint az egyébként atletikus kosárlabdára képes Ausztriáé. Egyetlen másik, két métert elérő emberük van Marko Goranovic személyében, a többieknél magassági és erőfölényben lehetünk, amit ki is kell tudnunk használni.

A csapatkapitánynak megválasztott, a DEAC NB I/A-s csapatában egy ízben tavaly már kezdőként is szereplő Tóth Bence mellett végül három Vasas-nevelés, a két éve már Spanyolországban kosarazó Somogyi Ádám, a korábban a Szolnoknál pallérozódó Kovács Bálint Benedek és Csík Richárd, a győri illetőségű, de évek óta az Ulm akadémiáján fejlődő Fazekas Máté, a kecskeméti/szegedi, de már második éve a spanyol Canarias Basketball Academy-n edző Meleg Gergő, a zalaegerszegi, de már második évét az Alba Fehérvár utánpótlásánál töltő Polster Attila, volt csapatársa, a ZTE-s Farkas Attila, a fehérvári Takács Milán, a Szombathelyről Amerikába tartó Dancsecs András, a Nyíregyházával tavaly U18-as bajnokságot nyerő Sitku Márton, valamint a SMAFC-ban felnőtt szinten is vezérnek számító Rátvay Balázs "élte túl" a végső keretszűkítés, ők 12-en harcolnak tehát az A-divízióba jutásért, ami ettől a társaságtól ha nem is elvárás, de titkon remélt cél lehet ezen a tornán.

A nagyon jó és tanulságos felkészülési időszakon túllévő junior válogatottunk tehát ebben a felállásban kezdi meg az Eb-t és Ausztria ellen érvényesítenie is kell a papírformát, ha a csoport első két pozíciójának valamelyikén akar végezni.

Hajrá U18, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó - mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus