Grúzia ellen folytatja az Eb-t U18-as válogatottunk

Az első meccs veresége után mindenképpen javítania kellene csapatunknak a B divíziós Európa-bajnokságon.

Nagyon kellett volna a győzelem pénteken Ausztria ellen az U18-as válogatottnak, ám ezt nem sikerült megszerezni, így most Grúzia ellen kell begyűjteni az első sikert. A mieink tegnap szoros meccsen maradtak alul az osztrákok ellen, a végjátékban nem sikerült a maguk javára fordítani az összecsapást, a grúzok ellen viszont mindenképpen nyerni kell, különben 0-2-vel rögtön nagyon nehéz helyzetbe kerülhet a gárda.

A mai ellenfél egy 15 pontos vereséggel nyitott Észtország ellen, hiába jutott 19 pontig az irányító, Rati Andronikashvili - borzasztó gyengén (4/19) tripláztak, nagyon simán (46-30-ra, 19 engedett támadóval) bukták el a lepattanózást, és a 8 gólpasszra jutó 21 eladott labda sem mutatott túl jól. Hozzátartozik a képhez, hogy az első félidőben ennek ellenére partiban volt a gárda, a nagyszünetben még csak kétpontos hátrányban volt, onnantól vált egyértelművé az észt fölény.

Ahhoz, hogy válogatottunk a csoport első két helyének valamelyikén végezzen, most szüksége van a győzelemre, kérdés, hogy ez a teher mennyire látszik majd meg a teljesítményen - elsőre a triplák és a büntetők sem ültek igazán, ezekben mindenképpen javítani kellene.

A mérkőzés 14:15-kor kezdődik, hajrá Magyarország!

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus