Győzelemmel mutatkoztak be az U16-os fiúk

Gyakorlatilag végig vezetett U16-os fiú válogatottunk Macedónia ellen, viszont az utolsó 3 percre még meleg lett a pite - megoldották a srácok a feladatot, végül 63-57-re győztek.

U16-os B-divíziós Európa-bajnokság, Csoportkör, 1. mérkőzés
Macedónia - Magyarország 57-63 (6-9, 8-21, 24-18, 19-15)

Magyarország: Dancsecs 13/9, Somogyi 13/9, Varga 2, Meleg 2, Fazekas 8.
Csere: Kelenföldi 10/6, Frank 5/3, Tóth 3/3, Martinez 4, Takács 3/3, Kovács -.

Macedónia legjobb dobói: Panov 27/18, Sztojanovszki 12

A meccs teljes statisztikája!

Sok hibával kezdte mindkét gárda a mérkőzést és az Európa-bajnokságot, Somogyi Ádám révén az ötödik percben szereztük első pontjaikat - az a dupla viszont az egyenlítést jelentette, 2-2 volt az állás 5 perc játék után. Nagy mértékben a negyed második felében sem változott a játék, viszont legalább az előny folyamatosan nálunk volt Fazekas Máté, Kelenföldi Domonkos és Meleg Gergő kosaraival, így végül 9-6-os vezetéssel zártuk az első 10 percet, Dancsecs két triplája után pedig már 10 pont körüli előnyünk volt a 13. percben (6-15).

Panov két kosara után időt kért Váradi Attila vezetőedző (10-15), de Kelenföldi és Tóth Bence révén gyorsan szórtunk két triplát, majd Takács Milán dobott még egyet - 6/11 volt a mutatónk ekkor a triplavonalon kívülről, miközben védekezésünk miatt a macedónok képtelenek voltak pontokat szerezni (12-24). Frank Áron és Dancsecs is értékesítették büntetőiket, a negyed végén pedig Martinez Ralf is megszerezte első kosarát, így 16 ponttal álltunk jobban a nagyszünetben (14-30).

A fordulás után láthatóan összekapták magukat a macedónok - az első 20 perc alatt szerzett 14 pontjukra alig több mint két perc alatt dobtak még 10-et, Panov kétszer is betalált kintről, Váradi Attilának kellett újra időt kérni (24-32). Szerencsére most is rendeztük a sorokat, Somogyi kettő, Dancsecs pedig egy hármast dobott újfent, így a negyed feléhez megint 13 pontos előnnyel érkeztünk (30-43). Kelenföldi kosarával a 15 pontos differencia is megvolt újra, viszont a macedónok is beindultak kintről, két triplával faragtak hátrányukon, amely a záró 10 perc előtt 10 pontra olvadt (38-48).

Sztojanovszki révén próbált meg tovább zárkózni ellenfelünk, de Fazekas kosaraival válaszoltunk ezekre a próbálkozásokra, 10 ponttal vezettünk még a 34. perc végén is (44-54). Elkezdte faragni ezt követően hátrányát a macedón csapat, de megint nagyon kevés volt a pont - sajnos a mieinktől ebben a periódusban senki nem tudott lendíteni a csapat szekerén, így Panov két támadás alatt két triplával egy pontra hozta vissza csapatát a 38. perc kezdetére (53-54). Somogyi rendkívül fontos hármast emelt be ekkor, amivel meg is tört a macedónok lendülete. 25 másodperccel a vége előtt Fazekas dobott duplát, ezzel dőlt el végleg a mérkőzés, amelyet 63-57 arányban nyertünk meg, győzelemmel nyitottuk tehát a B-divíziós Eb-t.

Horváth Orsolya technikai vezető:

Váradi Attila vezetőedző: Gratulálok a csapatnak, nagyszerű teljesítmény. Jól felkészültünk a macedónok stílusából és harcmodorából, ennek ellenére a harmadik negyedben sikerült akaratukat érvényesíteni, de vissza tudtuk verni rohamaikat és helyenként okos támadással és nagyon jó védekezéssel magunk javára fordítottuk a mérkőzést.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus