Hengereltek a lányok az U18-as 3X3-as Eb-n

A Gereben Lívia, Török Ágnes, Kányási Veronika, Mérész Beatrix összetételű magyar lány U18-as 3X3-as válogatott két borzasztóan sima meccset játszott ma - összesen 12 pontot kaptak a két találkozón, támadásban bőven ellenfeleik fölé kerekedtek, így tükörsimán jutottak be a negyeddöntőbe csoportelsőként.

A debreceni U18-as 3X3-as Európa-bajnokság mai játéknapján a mieink közül a lányok voltak érdekeltek, akik az A-csoportban címvédőként az előző Eb második (Fehéroroszország) és harmadik (Izrael) helyezettjével mérkőztek meg.

Az Izrael elleni mérkőzésen az ellenfél szerzett vezetést, de Török és Gereben révén gyorsan fordítottunk is a második perc közepén. Sok volt a pontatlanság mindkét oldalon, de ebből mi jöttünk ki jobban - Mérész és Kányási is betaláltak, de mindenki nagyon szépen hozzátette a magáét, a hetedik percre fordulva már 8-1 volt az állás nekünk. A palánk alatt egyértelműen jobbak voltunk az izraelieknél, sok támadópattanót szereztünk, és szép megoldásokkal egészen 12-2-re elhúztunk. Négy izraeli büntető érkezett nagyjából másfél perccel a vége előtt, de Kányási egy duplával hűtötte le a kedélyeket, Török egypontosa pedig a 15-7-es győzelmet jelentette.

A második összecsapáson az Izraelt 14-13-ra megverő Fehéroroszország volt az ellenfél, de ezt a meccset még könnyebben hozták a lányok. Megint nagyon gyorsan feliratkozott mindenki a pontszerzők közé, ráadásul folyamatosan faulttal együtt tudtunk kosarat szerezni, így az 5. perc közepén már 7-0 volt az állás úgy is, hogy ekkor még a plusz egy büntetők még rendre kimaradtak. Jött ugyan egy fehérorosz pont, de egy 5-0-s sorozattal válaszoltunk, gyakorlatilag el is dőlt a meccs 6 perc játék után (12-1). Az ellenfél duplájára 10 másodpercen belül 6 ponttal válaszoltunk - Török ellen sikeres kísérlet közben sportszerűtlenül szabálytalankodtak, a plusz 2 büntetője után pedig Gereben ellen szabálytalankodtak kosár közben. Mivel már bónuszban voltak a beloruszok, így ott is jött két büntető, az is a helyére került. Dobtak még egy triplát ugyan a fehéroroszok, de Török Ági le akarta zárni idő előtt a meccset, három szép megmozdulás után pedig meg is tette ezt 52 másodperccel a 10 perces játékidő vége előtt, 21-5-re nyertünk.

Ezzel a két tükösima győzelemmel természetesen csoportelsők lettek a lányok - hogy kivel játszanak a negyeddöntőben, az a holnapi napon kiderül.

A fiúknál megrendezték a dobóverseny selejtezőjét, de sajnos Kerpel-Fronius Gáspár 1 ponttal nem jutott be a legjobb kettő közé, így nem lesz ott a fináléban.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus