Hihetetlen fordítással jutottunk a legjobb nyolc közé!

Elképesztő utolsó perccel és Perl félelmetes meccsével hosszabbításban legyőzte U20-as csapatunk Szlovákiát, ezzel ott van a nyolc között.

Már-már úgy tűnt, hogy elveszíti a feljutásra való esélyét U20-as válogatottunk a B-divízós Eb-n, de jött a végül 42 pontot szóró Perl Zoltán elképesztő szériája, az utolsó pillanatban egyenlített a csapat, végül hosszabbításban legyőzte Szlovákiát - ezzel ott van a legjobb nyolc között. 

U20-as Európa-bajnokság, B-divízió, csopotkör, 4. mérkőzés

Szlovákia - Magyarország 85-101 (14-19, 22-23, 25-18, 19-20, 5-21)

Magyarország: Váradi 21/6, Keller 6/3, Perl 42/6, Révész 4, Kővágó-Laska 4
cserék: Filipovity 12/3, Peringer 4, Bán 3/3, Nagy B. -, Kósa 5/3

Kipontozódott: Belavy, Bachan ill. Keller

Az már első perctől látszott, hogy a szlovákok külön készültek Perl Zoltánból - a mieink csapatkapitányát kőkeményen védték, ennek ellenére az ő nehéz kettese indította a találkozót. Az első percekben egyik fél dobásai sem igazán ültek, jó három percig nem született pont, ezt Keller büntetője törte meg. Bár sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, Perl az utolsó percben egymaga öt pontot szórt be, ráadásul Filipovity is hozzátett, így végül 19-14-re mi tudtuk behúzni a nyitó tíz percet.

A folytatásban is szorosan alakult az eredmény, a padról Peringer és Filipovity is tudott pluszt adni a mieinknek - előbbi a palánk alatt, utóbbi pedig sebességével teremtett előnyös helyzeteket. A kaposvári fiatal lábbal sorozatosan megverte emberét és dobta a büntetőket, nagyrészt neki köszönhetően megléptünk közel tíz ponttal - sőt, Váradi Benedek faulttal együitt is beemelt egy triplát, 31-19 volt az állás. Itt a szlovákok legjobbja, Rozánek próbálta kézbe venni a dolgokat és az ő vezérletével fel is zárkóztak északi szomszédaink, de Révész is hozzátett, majd a továbbra is nagyon kemény védekezést kapó Perl zárta le a félidőt egy kettessel - 42-36-os magyar vezetéssel mentek a felek rövid pihenőre.

A harmadik negyedet Kővágó-Laska pontjai nyitották, de a nagyszünet előtt magára találó Rozanek egymaga vitte hátán övéit, így nem szakadtak le a szlovákok. Az ő két triplájával 51-51-nél utolértek minket, ám Filipovity is beemelt egy hármast, majd Perl Zoltán váltott ismét sebességi fokozatot. A játékrész főleg az ő és Rozanek párbajáról szólt, Perl tíz, a szlovák fiú pedig tizenegy pontot vert be csak ebben a negyedben, így 23, illetve 18 egységgel várhatták az utolsó tíz percet. A játékrészt egy szlovák ziccer zárta le, így 61-60-ra már ők vezettek a záró negyed elején.

Itt is Perl köszönt be az elején, de erre Hlivak dobott egy triplát, így visszavették a vezetést a szlovákok. Innentől azonban eléggé befagyott a meccs, mindkét fél nagyon sok hibával játszott és négy perccel a vége előtt még csak öt, illetve négy pontot tudtak felrakni a csapatok a táblára - ekkor Nemcov két büntetője után Meress zsákolt, 70-64-nél időt kért Pór Péter. A hajrában Keller triplájával jöttünk még vissza a meccsbe, majd Perl is beköszönt távolról, sőt, klasszisunk 2+1-es játékával egy labdányi távolságra kerültünk az utolsó fél percben. Hlivak két büntetőjére megint csak Perl felelt, majd ismét Hlivak és ismét csak Perl - egészen félelmetesen játszott az Olaszországba igazoló játékos, futtából eleresztett hármasával egyetlen pontra zárkóztunk. Hét másodperccel a vége előtt Nemcok megtette azt a szívességet, hogy elrontott egy büntetőt, így két szekundummal a rendes játékidő lejártát megelőzően Váradi Benedek két egypontossal egyenlített: elképesztő bravúrral mentettük hosszabbításra a meccset!

A ráadást remekül kezdtük, a változatosság kedvéért ismét Perl volt eredményes (aki az utolsó egy percben nyolc pontot dobott a rendes játékidőben), mad Bán pörkölt be egy triplát. Erre ugyan Nemcok még dobott egy büntetőt, de előbb Váradi, majd ismét Perl talált be, sőt, Váradi újabb kosara után már tíz pont volt az előny. Váradi parádésan játszott a ráadásban, de összességében Filipovity is most hozta legjobb formáját a tornán, az egészen elképesztő mérkőzést produkáló Perl mellett pedig ez végül elég volt a sikerhez - a sírból hozta vissza csapatunk az esélyt, így ott van a legjobb nyolc között. 

fotó: MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus