Hosszabbítás után verte a törököket U16-os lány válogatottunk

Igor Skocovski együttese megnyerte első felkészülési mérkőzését.

A hunbasket.hu számolt be a mérkőzésről:

U16-os lány válogatottunk Törökországba utazott, hogy két meccset vívjon a hazaiak korosztályos csapatával. Az Igor Skocovski vezette együttes a mai napon csapott össze először a félholdasokkal.

A találkozó első félideje rendkívül hullámzóan alakult, a 12 ponttal megnyert első felvonás után 11 ponttal elvesztettük a másodikat (34-35). A fordulás után szoros volt a csata - a rendes játékidő végén a törökök egyenlítettek, így jöhetett a hosszabbítás (64-64). A túlórában már mi irányítottunk, így végül 79-72-es győzelmet arattunk.
 

U16-os lányok felkészülési mérkőzése, Törökország
Törökország - Magyarország 72-79 hosszabbítás után (6-18, 28-17, 10-11, 20-18, 8-15)

Törökország legjobb dobói: Vardar 24/9, Gül 14, Seren 11/6, Tokmak 10.

Magyarország: Renczes 7/6, Miklós 6, Krasovec 11, Sitku 12, Habling 9. Csere: Rakita 16/6, Telegdy 8, Horváth -, Gyöngyösi -, Dúl 9/6, Balogh 1, Kun -.
 

Igor Skocovski: “Egy rövid felkészülés után az első barátságos meccset Törökország ellen játszottuk. Rendkívüli első negyedet produkáltunk, védekezésben nagyon jól működött a csapat. Sajnos a második negyedben ezt a magas szintű védekezést nem tudtuk tartani, így a félidő végére már csak 1 pont volt az előnyünk.

A második félidőben végig kiegyenlített volt a mérkőzés, mind a két csapat a jó védekezésre helyezte a hangsúlyt. A meccs végén sajnos több büntető dobást is elhibáztunk, így egy hosszabbításos meccsbe mentünk bele. A ráadásban ellenfelünk többet hibázott, amit jól ki tudtunk használni, és megnyertük a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak, és remélem, hogy sokat tanultunk ebből a mérkőzésből.”

Forrás, Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus