Izrael a végén fordított az U16-os fiúk ellen

U16-os fiú válogatottunk három negyedig gyakorlatilag uralta a mérkőzést, de Izrael a záró 10 percben fordított, 62-54 arányban nyert, így nagyon nehéz helyzetbe kerültünk.

U16-os B-divíziós Európa-bajnokság, Csoportkör, 4. mérkőzés
Izrael - Magyarország 62-54 (12-14, 13-16, 14-17, 23-7)

Magyarország: Dancsecs 2, Somogyi 8/6, Varga -, Kovács 6, Fazekas 18/3.
Csere: Meleg 10, Frank 3/3, Martinez 2, Tóth 2, Kelenföldi 2, Takács 1.

Izrael legjobb dobói: Alber 19/3, Malka 13/12, Levinson 13.

A meccs teljes statisztikája!

Rémálomszerűen kezdődött a találkozó, hiszen Fazekas Máté két büntetője ellenére az első bő 3 és fél percet 9-2-vel hozta le Izrael. Még mielőtt nagyon ellépett volna ellenfelünk, jött Somogyi Ádám triplája, Meleg Gergő három duplával jelentkezett, közben Frank Áron is betalált kintről, így egy 12-0-s szakasszal fordítottunk a 8. perc elejére (9-14). Az izraeliek időt kértek, rendezték soraikat védekezésben, de három perc alatt mindössze egy triplát dobtak ők is, így vezettünk 10 perc játék után (12-14). Druker révén egyenlített ugyan ellenfelünk a második negyed elején, de nagyon jól reagáltuk le ezt, Ralf Martinez, Kovács Benedek, Fazekas és Somogyi kosaraival egy 11-2-vel elléptünk a 14. perc végére, újra időt kért Izrael - Fazekas egy triplát is elsüllyesztett (16-25). Három percig egyetlen kosár sem esett, majd Alber és Levinson révén kezdte meg a felzárkózást az izraeli csapat, de lényegesen közelebb nem tudtak kerülni - Meleg újabb duplát szerzett, Kelenföldi Domonkos pedig hármast, így 5 ponttal jobban álltunk a nagyszünetben (25-30).

A fordulás után megin izraeli kosárral kezdődött a negyed, ezt viszont megint jól reagáltuk le - ezúttal Somogyi, Fazekas és Kovács révén egy 8-0-lal válaszoltunk, először nőtt 10 pont fölé a távolság a 24. perc közepére (27-38). Druker és Levinson kosaraival 5 pontra visszajöttek az izraeliek, de Meleg és Fazekas pontjaival rendeztük a sorokat, a 27. perc végére visszaállt a 11 pontos differencia, Izrael időt kért (33-44). Alber kosaraival indult meg megint ellenfelünk, de Kovács duplája zárta a harmadik felvonást, 8 ponttal vezettünk 10 perccel a vége előtt (39-47). A záró felvonást egy 10-0-val indította Izrael, Malka két triplája után át is vették a vezetést, mielőtt Fazekas kiegyenlített volna (49-49). Támadásban nagyon megálltunk ebben a szakaszban, Malka pedig újabb triplát és összesen négy pontot szerzett. Egy-egy büntetőre futotta erőnkből, Levinson kosarával viszont négy pont lett közte 2 perccel a vége előtt (55-51). Tóth Bence és Fazekas összesen 3 pontjára Alber triplával válaszolt az utolsó perc elején. Alber szórt még négy pontot, így végül 62-54-re győzött Izrael.

Nehéz helyzetbe kerültünk, mert már nincs a kezünkben a sorsunk, és a papírforma alapján nem juthatunk a legjobb 8 közé - ma az angolok szinte biztosan megverik a csoport leggyengébb csapatát, Skóciát, így az kell a negyeddöntőbe kerülésünkhöz, hogy a macedónok ma megverjék az íreket (ez jó eséllyel meg is lesz), míg holnap az angolokat, méghozzá több mint 4, de kevesebb mint 7 ponttal (ez az, amire az eddigi eredmények alapján azért túl sok esély már nincs, és ez a számunkra nagyon vékony "kedvező sáv" sem teszi túl reálissá továbbjutásunkat). Ebben az esetben lenne hármas holtverseny Magyarország, Anglia és Macedónia között (3-2), és olyan körbeverés lenne, amely nekünk kedvezne (nekünk most +1 a kosárkülönbségünk, ha ez a három csapat holtversenyben végez, az angoloknak +5, a macedónoknak -6, de ez alakulhat még az angol-macedón mérkőzésen). Minden más esetben a 9-16. helyekért küzdhetünk a továbbiakban.

Váradi Attila – vezetőedző: Nagyszerűen játszottunk 30 percig, a Fiúk szinte tökéletesen oldották meg a megbeszélt feladatokat mind védekezésben, mind támadásban. Sikerült ellenfelünket kevés ponton tartani, ezzel megteremtettük az esélyt a győzelemre, sajnos támadásban a befejezéseknél több hibát vétettünk, alacsony százalékkal tudtuk helyzeteinket értékesíteni. Nagyot küzdöttek a Fiúk, mindenki a maximumot nyújtotta, sajnos ez ebben a szituációban ennyire volt elég.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus