Kikaptunk a lettektől, elment a továbbjutás az A-divíziós Eb-n

Óriási lehetőség kapujában állt U20-as férfi válogatottunk, mely a görögországi A-divíziós Európa-bajnokságon bejuthatott volna a legjobb 12 közé, ha megveri az addig nyeretlen Lettországot, de az egyébként tavaly második helyen végző baltiak utódai esélyt sem nagyon hagytak Váradi Attila tanítványainak. A mieink zsinórban négy nap alatt negyedik fellépésükön már nem voltak képesek azt a teljesítményt hozni, mint korábban, így a bennmaradásért kell harcolniuk Perl Zoltánéknak a folytatásban.

Magyarország - Lettország 67 - 84 (18-24, 23-25, 17-18, 9-17)

Magyarország: Simon K. 6, Váradi 16/9, Perl 9/3, Bognár 9/3, Molnár M. 18. Csere: Bazsó -, Bán 2, Sinkovits 2, Bakk -, Csákvári -, Török -, Garamvölgyi -.

Bár 4-0-s lett vezetéssel indult a találkozó, hamarosan magukra találtak fiaink, s a negyed közepén Molnár Márton vezérletével 8-4-es balti előny után egy 9-0-s rohamot bemutatva átvették a vezetést, sőt meg is ugrottak. A negyed utolsó 4 perce azonban egyertelműen ellenfelünké volt, szétesett a játék, s 17-12-es magyar vezetésről a lettek egy 11-1-es futással 6 pontos előnnyel zárták a szakaszt.

A második negyed elején lendületben maradtak, s dobtak még zsinórban 8 pontot, a 7. és a 12. perc között egy 20-1-es lett "száguldásnak" volt szenvedő alanya Váradi Attila együttese. Ekkor ugyan sikerült rendezni a sorokat, s Váradi Benedek vezérletével 10 ponton belülre kerülni, ám a folytatásban maradt ez a 10 pont körüli lett előny. A félidő hajrájában Bognár Kristóf, majd Perl Zoltán triplája csillantott meg némi reményt, 5 pontra zárkózott fel csapatunk. A félidő végén azonban az utolsó szó a balti csapaté volt, nem jött jól a szívósan felzárkózó csapatunknak 7 másodperccel a félidő befejezése előtt Davis Geks triplája.

Szünet után több mint másfél percig nem esett kosár, majd a lettek találatára Molnár felelt. A szakasz közepén éppen a soproni center kosár plusz büntetős akciójával sikerült 7 pontra megközelíteni a lett csapatot, ám ismét újított az ellenfél. A szakasz hajrájában Simon Kristóf bedobott 2 büntetőt, Molnár pedig zsákolt, újra feljöttek 6-ra a srácok, ám ez a szakasz is 3 lett ponttal, Ivars Zvigurs kosár plusz büntetős akciójával zárult, a befejező 10 perc előtt 9 pontos hátrányban voltak a fiúk.

A befejező 10 percben aztán úgy tűnt, kiütközött fiainkon, hogy ez a negyedik nap alatt a negyedik meccsük volt. A záró szakaszban fiataljaink először 5 perc 19 másodperc elteltével találtak a lett kosárba, csakhogy közben ellenfelünk 13 pontot szerzett, 20 pont fölé hizlalta előnyét, s végképp eldöntötte a meccset a maga javára a magát három negyeden át jól tartó magyar csapat ellen.

Fotó, Slide: vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus