Kósa: még most sem tudom, hogyan jöttünk vissza

Kósa Tamás szerint a szívüket kitették a pályára az U20-as Eb-n és ha nem otthon játszanak, nem tudtak volna ennyiszer fordítani. 

Kósa Tamás a szon.hu-nak nyilatkozott az U20-as Eb-ről: 

– Azzal együtt, a felkészülés első napjától kezdve azzal keltünk, hogy A csoportosak leszünk, inkább az álom kategóriába tartozott a dobogós helyek kiharcolása, mint a realitáséba – összegzett Kósa Tamás. – A svédek, a finnek, de még az általunk az utolsó meccsen legyőzött Montenegró is kimagaslott a mezőnyből, amikor az utóbbiakat láttuk játszani, az volt az egyöntetű kérdésünk: mit keresnek ők itt, és miért nem az A csoportban szerepelnek? Növeli a sikerünk értékét, hogy a végén őket sikerült ki-ki meccsen legyőzni a feljutásért. Pedig Montenegrónak különösen a centersora volt nagyon erős, akad játékosa, aki a Barcelona kötelékébe tartozik, mások az Adria-ligában szerepelnek.

– Azt még a mai napig sem tudom, hogy a szlovákok ellen hogyan jöttünk vissza a meccsbe, illetve mégis, hiszen Perl Zoltán bő egy perc alatt bevágott tizenhárom pontot – sorolta Kósa Tamás. – Aztán a fehéroroszok ellen mínusz tizenhétről jöttünk vissza, a hárompontos vereség a körbeverésnél a továbbjutásunkat jelentette. Az utolsó, Montenegró elleni meccsen pedig a közönség is végig hitt bennünk, és ez óriási energiát kölcsönzött a számunkra. Egy biztos: ha ez az Európa-bajnokság nem Magyarországon van, akkor nem sikerült volna ennyiszer visszajönnünk vesztett helyzetből. Kitettük a szívünket a pályára, úgy voltunk vele, nem azért dolgoztunk annyit, hogy öt percen múljon a feljutásunk. Mindannyian életre szóló élményhez jutottunk, számomra óriási lökést ad a felnőtt kosárlabdázásra nézve mindaz, ami történt velünk. Tovább erősödött a munkába vetett hitem, és bebizonyosodott, hogy sosem szabad feladni.

– Az utolsó meccsen a végjátékban pályán lévők közül mindenki nagyot játszott, a főszerep persze Perl Zoltáné volt, de labdaszerzésekkel és a védekezésemmel én is hozzá tudtam tenni a fordításhoz – így az NYKK húszéves hátvédje. – Az Eb előtt jó előre tisztáztuk a szerepeket, Pór Péter szövetségi edző elmondta, hogy nem a csillogást várja elsősorban, spílernek ott van a csapatban Perl Zoltán és Váradi Benedek, nekem úgymond a zongorát kellett cipelnem, és a védekezésben jeleskedni. Úgy érzem, megtettem a magamét, az A divízióban viszont már nem lehetek ott, hiszen kiöregedtem ebből a korosztályból, de a mostani csapatból néhányan – elsősorban a magas emberek – maradnak, ők másokkal kiegészülve bizonyíthatják, hogy a legjobbak között van a helyük.

forrás: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus