Ma este megkezdik az Eb-t az U16-os fiúk

Az első ellenfél Ciprus lesz, nézzük, hogy mit érdemes tudni az összecsapás és a torna előtt. 

Ma este 21 órakor megkezdi szereplését Szarajevóban, a B divíziós Európa-bajnokságon U16-os fiú válogatottunk. Váradi Attila legénysége a C csoporba került Lengyelország, Finnország, Ciprus, Izland és Bulgária mellé, elsőként Ciprust kell majd legyőzni. Válogatottunk mai ellenfele nem számít igazán veretes névnek a mezőnyben, 2016-ban a C divízió megnyerésével került fel, tavaly pedig a 22. lett a B divízióban és bár persze nem ugyanarról a csapatról beszélünk, de ez jelzi, hogy a ciprusi kosárlabda azért a verhető kategóriába tartozik.

A mieink tavaly hetedikek lettek és bár a felkészülés nem volt zökkenőmentes (nem nyert meccset a csapat, sok betegség hátráltatta a srácokat az egyébként is nagyrészt A divíziós ellenfelek ellen), így is esélyesebbnek számítanak ezen az összecsapáson.

A magyar válogatott kerete: Radics Gerzson, Kass Balázs, Kiss Dávid, Sövegjártó Ábel György, Kármán Domonkos, Neuwirth Bence, Kovács Ákos Bence, Csátaljay Barna, Horváth Hunor Adorján, Mózer Márton, Mészáros László, Takács Erik.

A ma esti, Ciprus elleni összecsapás után pénteken Finnország, szombaton Izland lesz az ellenfél, majd vasárnap pihenőnap következik, hétfőn a lengyelekkel találkozik a gárda, kedden pedig Bulgária ellen zárja a csoportkört. A csoport első két helyezettje jut a legjobb nyolc közé, a harmadik-negyedik a 9-16. helyért játszhat a folytatásban, az ötödik-hatodikként záró pedig majd csak a 16-24. helyért folytathatja. 

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus