Nem bírta végig U20-as női válogatottunk

Bár már 19 ponttal is vezettek Dobosék, az utolsó negyedben lehajrázták őket a törökök, így a 13-16. helyért küzdhetnek a továbbiakban. 

U20-as női Európa-bajnokság, A-divízió, 9-16. helyért

Magyarország - Törökország 59-68 (17-11, 20-12, 15-25, 7-20)

Magyarország: Nagy 12, Papp 8, Böröndy 9/3, Dobos 5, Aldazabal 7
cserék: Kaposi 6, Szabó 12/6, Studer -, Zsilinszki -

Az első percek kosárcsendje után beindult a szépen játszó magyar válogatott és hamar 10-2-es előnybe került – a remek védekezés mellett jól jöttek ki a támadások is, jó ritmusban kosárlabdáztak a lányok. A sok eladott labdát (nyolc) aztán mérsékelni kezdték a törökök és magukra találtak támadásban, így a negyed második fele már kiegyenlített játékot hozott – bár az utolsó percben beakadt Papp kettese, az előnyünk így is csappant, 17-11-re hoztuk a nyitó tíz percet.

Jól kezdte csapatunk a második negyedet is, két Papp-büntető után megszereztük nyolcadik pontunkat is leindításból, majd a törökök támadóideje járt le – nagyon aktívan védekeztek Zsilinszkiék. Szabó triplája után már 24-11 volt az állás, ekkor szólt hozzá először a játékrészhez Törökország, Senyürek talált a gyűrűbe. Ebben játékrészben nem volt egy súlycsoportban a két csapat, a Szabó-Böröndy-Dobos trió sorra termelte a kosarakat, egy perccel a félidő vége előtt már egy híján húsz pontnál járt a különbség – bár végül közelebb zárkóztak a törökök, a parádésan működő támadójáték eredményeként 37-23-ra vezettünk a nagyszünetben.

A harmadik negyedet jobban kezdték a törökök, egy 7-2-es etappal nyitottak és tízen belülre értek alig két és fél perc alatt – Krivacsevics Dragoljub időt kért. Coklart egyre nehezebben tudták tartani a lányok, de Aldazabal és Dobos pontjaival igyekeztek előre menekülni, gyors indításokból kosarat szerezni. Ugyan Nagy 2+1-es játéka után visszaállt a tízpontos különbség, innentől egyre inkább a törökök akarta érvényesült, lányaink eladogatták a labdákat, Krivacsevics pedig 47-44-nél ismét időt kért. Ezt a pár pontos sikerült megtartani a játékrész végéig, 52-48-ról feszültek neki a felek a záró tíz percnek.

Két perccel az utolsó játékrész kezdetét követően egyenlített a török válogatott – hiába a korábban majdnem húszpontos magyar előny, az egészet eltüntette ellenfelünk. A kőkemény védekezésről és kicsit a kapkodásról is szóltak a következő percek, de a vezetést nem tudták átvenni a törökök, Aldazabalék nem adták olcsón magukat. Három perccel a vége előtt aztán megtört a jég, Erat triplájával fordult a kocka, a támadójátékunk teljesen lefagyott – eladott labdák, rossz dobások sorozatát produkálták a lányok. Drámai fordulat nem történt, bár szinte végig vezetett a magyar csapat, odalett a korábban tetemes fór - vereséget szenvedett a válogatott, így egyelőre nem maradt bent az A-divízióban. A folytatásban a cseh-lett mérkőzés vesztesével meccselünk a 13-16. helyért. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus