Női U20-as A-divíziós Eb: A lengyelek következnek

Két nagyon magabiztos győzelemmel rajtoló válogatottunk ma 18:00-tól Lengyelország ellen zárja a csoportkört Sopronban.

A wbasket.hu beharangozója:

Hétfőn lezárul a csoportkör a Sopronban zajló U20-as A-divíziós Európa-bajnokságon. A magyar válogatott 18 órától Lengyelország ellen lép pályára.

A magyar U20-as válogatott kiválóan kezdte szereplését a hazai rendezésű korosztályos kontinenstornán. A nyitó napon magabiztos játékkal Horvátországot sikerült nagy különbséggel legyőzni. A második játéknapon pedig a C-csoport rangadóján Lettországot 66-51-re verték a mieink. A kellemetlen stílusú lett gárdával küzdős meccset vívott a magyar csapat, reméljük egyetlen játékosunk sem visz magával komoly sérülést erről a délutánról. Már a szlovéniai felkészülési találkozók kapcsán is kiemeltük, hogy milyen kiváló fizikális és mentális állapotban van a keret. Ez a lettek ellen remekül látszódott. Egyértelműen jobban bírta a végjátékot a magyar csapat, pedig Studer Ágnes kiválásával is meg kellett küzdeni.

A lettek elleni találkozón ismét azok az erények kerültek előtérbe, amik az egész nyáron jellemezték a mieinket. Kiváló a csapatteljesítmény a válogatottnál, ami a gólpasszok és a szerzett labdák magas számában is megjelenik. Vannak indításból szerzett pontjaink, a lettek ellen is született 11 ilyen. Kiemelendő, hogy eddig nyerjük a lepattanócsatákat. Kifejezetten értékesnek bizonyult a vasárnapi rangadón a 12 támadólepattanó. Szombaton a triplák mentek jobban és a büntetők kevésbé, a horvátok ellen 10 maradt ki. Ezúttal a hárompontosokat tekintve valamivel több sikertelen vállalás született, viszont 16-ból 15 büntető utat talált a gyűrűbe. Ez azt mutatja, hogy egy rangadónak megfelelően koncentrált a magyar csapat. Ez a siker pedig egyben azt jelenti, hogy a csoportgyőzelem kapujában járunk.

A harmadik ellenfelünk Lengyelország lesz. A lengyelek az eddigi szereplésükkel maximálisan elégedettek lehetnek. A letteket megszorongatták, a horvátokat pedig egy kiélezett végjátékban meg is tudták verni. A csapatbemutatónkban kiemeltük, hogy őket is komoly sérülések hátráltatják. Ezen generáció legnagyobb lengyel tehetsége Anna Makurat nem tudta vállalni a szereplést. Az első két meccsen viszont maximálisan terhelhető volt a másik nagy egyéniségük Klaudia Niedzwiedzka. A Wisla Krakow erőcsatára a lettek ellen 17 pontot és 7 lepattanót ért el, míg a horvátok legyőzése során 18 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát jegyzett. Mellette Julia Nielacna a másik vezér. A hármas, négyes poszton bevethető játékos már a lettek ellen is bátran vállalkozott. Akkor lejöttek a dobásai, viszont a horvátokat nagyon megszórta: 25 pontot szerzett. A dobópárbajba torkolló összecsapáson az Egyesült Államokban tanuló irányítójuk Patrycja Jaworska is remekelt. Úgy ért el 15 pontot, hogy akadt közte három kulcsfontosságú tripla.

Összességében a lengyel csapatról elmondható, hogy amennyire előzetesen még a saját beharangozóik is talán valamivel negatívabbak voltak, eddig annyira kellemes meglepetést okoznak. Nem feltétlenül ideális szerkezetű csapat. Magas posztokon szűkösek a rotációs lehetőségeik, de szervezett kosárlabdát láthattunk tőlük az első két meccsükön. Nagy szívvel és ami legalább ennyire fontos, maximális koncentrációval játszottak. Ettől függetlenül több ilyen szintű találkozó eldöntésére alkalmas játékossal rendelkezik a magyar válogatott. Szerkezetben is ideálisabb a keretünk. Kellő összpontosítással, az előzőekben kiemelt erényeket mutatva egy szép győzelemmel a „C” jelű négyes élén zárhatja a csoportkört a magyar csapat.

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus