Ötödik helyen végeztek az U18-as fiúk

Jól nyitotta és zárta az Izland elleni mérkőzést a magyar U18-as fiú válogatott, mely megszerezte az 5. helyet az Eb-n.

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, 5-6. helyért

Magyarország - Izland 84-75 (22-10, 23-27, 14-17, 25-19)

Magyarország: Pongó 11, Horváth 14/9, Mócsán 23/9, Rudner 8/3, Pápai 6. 
Csere: Durázi 6, Demeter 7/3, Kiss 4, Doktor 2, Fülöp -, Krnjajski 1, Kucsora 2.
Szövetségi kapitány: Ferenczi Tamás.

Tegnap nem lehettünk kibékülve a mérkőzés kezdésével, ma viszont sokkal jobban nyitott válogatottunk. Izland sehogy sem találta a támadások ritmusát, eladott labdák egész sorát végtették, sok kihagyott dobást jegyeztek fel náluk. Hat perc elteltével már tíz ponttal vezettünk, méghozzá úgy, hogy közben csak két pontot írt a táblára az ellenfél, sőt Rudner tripláját követően már 13 pontosra rúgott a differencia.

A második tíz perc első felében folytattuk az előny hizlalását, egészen 18 pontig nyitottuk az ollót a különbség tekintetében. Viszont az izlandiak nem adták könnyen magukat, s miután egyre hatékonyabban dobtak távolról, lendületbe jöttek, hátrányukat egészen nyolc egységig faragták le.

A fordulás után tovább folytatta lendületes játékát ellenfelünk és apránként kezdte eltüntetni a még meglévő különbséget. A mi támadójátékunkkal akadt akkor probléma, csak Mócsán hárompontosának és duplájának köszönhettük, hogy nem értek bennünket villámgyorsan utol. A játékrész felénél már-már úgy festett, hogy sikerül az egyenlítés Izlandnak, ekkor azonban Mócsán ziccere, majd három sikeres büntetője tolt minket megnyugtató, nyolc pontos távolságba. Viszont az utolsó három percből 0-5-tel jöttünk ki, így szoros állásról vágtunk neki az utolsó negyednek.

Mócsán előbb egy triplával, majd egy 2+1-es játékkal verte vissza az ismételt egyenlítési kísérleteket. Ezt követően Pongó lépett előtérbe, aki egy büntetővel és egy duplával tett magyar pontokat az eredményjelzőre. Egymásnak adták a váltóbotot a magyar fiúk, ugyanis harmadikként Horváth talált be úgy, mint Mócsán a játékrész elején, előbb kintről, majd közelebbről, Pongó újabb duplája után pedig már tíz ponttal ment a magyar csapat, érkezett is az izlandi időkérés. A fennmaradó időben már inkább az eladott labdák számát szaporították az izlandiak, elfogyott minden esélyük az egyenlítésre.

A magyar együttes szinte végig vezetett, így megérdemelten szerezte meg az ötödik helyet, mellyel felülmúlta az előzetes elvárásokat.

 

Fotó, slide: Farkas Dávid

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus