Pór Péter: Kihoztuk a maximumot az Eb-ből

A 14. helyen zárta a B divíziós Eb-t az U20-as fiú válogatott, Pór Péter szerint hihetetlenül jól működtek csapatként.

Jól kezdte a B divíziós Európa-bajnokságot Portugáliában az U20-as fiú válogatott, hiszen legyőzte a belorusz, majd az ír csapatot - ezt azonban az oroszok elleni sima és az izlandiak elleni, szintén nagyon sima vereség követte.

„Két nagyon kemény párharc volt, ám a srácok tudásuk legjavát nyújtották. Az első bravúr-, a második papírforma-győzelem volt. A fehéroroszok elleni sikerrel kezdték elhinni, akár a negyeddöntőbe is bejuthatnak. Jöhettek az oroszok, akikkel szemben szinte biztos volt, hogy alulmaradunk. A sorsdöntő párharc az utolsó, izlandiak elleni volt” − mondta az utanpotlassport.hu-nak Pór Péter, a csapat edzője.

„Nagyon motiváltak voltak, ám erőnlétben nem tudták felvenni a versenyt ezekkel a riválisokkal − emlékezett vissza Pór. − Persze, az izlandiak nem voltak harmincnyolc ponttal jobbak. Nekünk az volt a dolgunk, hogy gondoljunk a folytatásra is, így amikor elúszni láttuk az ütközetet, elkezdtük pihentetni a játékosokat, hiszen hosszú út állt még előttünk.”

Ezután a magyar válogatott kikapott Finnországról, legyőzte Észak-Macedóniát, majd kikapott a beloruszoktól, így a 14. helyen zárt.

„Egyetlen fájó meccs volt, a finnek elleni. Azon a napon meglehetett volna a siker, ezzel együtt a jobb helyezés. Mindettől függetlenül úgy vélem, a lehető legtöbbet hoztuk ki a kontinensbajnokságból, csapatként hihetetlenül jól működtünk. Hét meccs az európai porondon sokat jelent a srácoknak a későbbi karrierjükhöz, bízom benne, ezt ők is így érzik. Köszönöm mindenkinek a munkáját!” − zárta le a szakember.

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus