Sorsoltak az utánpótlás Európa-bajnokságokra

Vasárnap Budapesten elkészítették a jövő évi utánpótlás korosztályos Európa-bajnokságok csoportbeosztását. Leány, illetve női együtteseink az A, fiú, illetve férfi csapataink a B-divízióban szerepelnek.

Az U16-os leány Európa-bajnokságot a portugáliai Matosinhosban rendezik. Magyar Gergely együttese a D-csoportba került Anglia, Spanyolország és Lettország társaságában.

Az U18-as leány Eb házigazdája Celje lesz. Mészárosné Kovács Andrea az idén a B-divíziót megnyerő, az U17-es vb-n pedig bronzérmet szerző együttese a C-csoportban a szerbekkel, a házigazda szlovénokkal, valamint a belgákkal került egy kvartettbe.

Az U20-as Európa-bajnokságon első látásra igen nehéznek tűnik Gáll Tamás alakulatának dolga, hiszen a Spanyolországban rendezendő kontinensviadalon a C-jelű csoportban a házigazdák mellett a csehekkel és az olaszokkal került egy négyesbe.

Szófia lesz a házigazdája a fiú U16-os Európa-bajnokság B-divíziós küzdelmeinek. A mieink, Váradi Attila irányításával a C-csoportban a svájciakkal, a grúzokkal, a belgákkal, a fehéroroszokkal és a luxemburgiakkal kerültek egy "hatosfogatba".

Nem kell túl messzire utaznia az U18-as fiú csapatnak, amely Ferenczi Tamás irányításával az ausztriai Oberwarton (Felsőőr) rendezendő B-divíziós Eb-n a B-csoportban Szlovénia, Luxemburg, Hollandia, Belgium és Fehéroroszország legjobbjaival küzd a továbbjutásért.

Az U20-as férfi csapat pedig itthon, hazai környezetben, Székesfehérváron próbál meg visszakerülni a legjobbak közé. Ebben a D-csoportban első lépésben az albán, a svéd, a szlovák és a moldáv korosztályos válogatott próbálja megakadályozni Pór Péter legénységét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus