Szoros meccsen szenvedett vereséget U16-os lány válogatottunk

U16-os lány válogatottunk lejátszotta első mérkőzését a spanyolországi San Fernandóban a FIBA Youth European Challenger tornán - a mieink első ellenfele Szerbia csapata volt.

Szerbia U16 - Magyarország U16 58-55 (14-23, 16-13, 19-7, 9-12)
 
FIBA Youth European Challenger
Spanyolország, San Fernando

 
Szerbia U16: Jankovic -, Arandelovic 2, Vesic 5/3, Avlijas 32/12, Milanovic 10. Csere: Knezevic 2, Dokic 3/3, Popovic 2, Jevtovic 2, Lazarevic -.
 
Magyarország U16: Rátkai 8/3, Aho 5/3, Toman P. 16/12, Kókai 4, Strausz 13. Csere: Dobó 4, Szakolczi -, Toman D. 1, Kádár 4, Bajzáth -.

A Hunbasket beszámolója:
 
Aho Tyra Nolwenn triplájával kezdődött a meccs, majd Kókai Patrícia Tímea volt eredményes saját labdaszerzését követően (0-5). A szerbek Avlijas hármasával kezdték meg a pontgyártást, de Toman Petra azonnal válaszolt kintről (3-8). Avlijas két büntetője után Strausz Edina is a gyűrűbe talált, majd Rátkai Eszter szerzett labdáját és gólpasszát követően újra Aho volt pontos, a szerbek már az 5. perc elején időt kértek (5-12). Avlijas ugyan már a harmadik kosarát szerezte a negyed feléhez közeledve, nálunk azonban Strausz kétszer is betalált ez idő alatt, Rátkai pedig hármast dobott, 12 pontra nőtt az előnyünk (7-19). Dokic hármasa után Kádár Orsolya két kosara következett (10-23), ezt követően azonban sokat hibáztunk elöl az első negyed hátralévő részében. Szerencsére a szerbek továbbra sem támadtak jól, így 9 ponttal vezettünk 10 perc játékot követően (14-23).
 
A második negyed elején is sok hiba csúszott a játékba mindkét oldalról - a 14. perc közepén kért időt Mészárosné Kovács Andrea, miután ebben a játékrészben ez idő alatt csak Dobó Lilla és Knezevic találtak a kosárba (16-25). Strausz két kosarával újra 10 pont fölött volt a differencia, de továbbra is nagyon kevés pont esett ebben a felvonásban - 11 ponttal vezettünk a 17. perc közepén úgy is, hogy összesen 6 pontot szereztünk 6 és fél perc alatt (18-29). A félidő hajrájában aztán Szerbia büntetőkkel kezdte megközelíteni a mieinket, Milanovic duplája után pedig mindössze 5 pont volt ellenfelünk lemaradása, megint időt kértünk (26-31). A szerbek kezdtek beindulni, de az utolsó két magyar akció is 5 pontot hozott Toman Petra révén, így 6 pontos előnyben voltunk a nagyszünetben (30-36).
 
A fordulás után Vesic felezte a különbséget, Avlijas pedig a 21. perc végén el is tüntette azt (36-36). Egy perccel később Avlijas már a vezetést is megszerezte Szerbiának, Toman Petra viszont válaszolt a 23. perc végén. A szerbek legjobbjával, Avlijasszal nem tudtunk mit kezdeni ebben a periódusban - duplát és triplát is dobott, mindkettőt faulttal együtt, Szerbia pedig neki köszönhetően kezdett meglépni még úgy is, hogy a büntetőket mindkét akció után kihagyta (43-38). Mészárosné Kovács Andrea újabb időt kért a 25. perc közepén, de támadásban nagyon elvesztettük a fonalat. Közel 10 pont is volt már déli szomszédunk előnye (47-38), amikor Toman Petra újabb akciókosarat szerzett a 28. perc elején (47-41). Popovic és Dobó váltottak kosarat a negyed végén, így az utolsó 10 percre 6 pontos hátrányban fordultunk (49-43).
 
Rátkai révén mi szereztük a negyedik negyed első kosarát, majd ő adta a gólpasszt Toman Petra triplája előtt, kapaszkodtunk ellenfelünkre (51-48). Toman Dóra büntetőt értékesített, majd Strausz szólt újra hozzá a meccshez, egyenlítettünk szűk öt és fél perccel a vége előtt (51-51). Ezúttal a szerbek blokkoltak le teljesen elöl, amihez a mieink jó védekezésének is volt köze. Rátkai kosarával újra vezettünk a 37. perc közepén, Avlijas büntetőkkel egyenlített, de az utolsó előtti percben Strausz egypontosával még nálunk volt az előny (53-54). Avlijas kulcsfontosságú triplát süllyesztett el az utolsó percre fordulva, amire nem tudtunk válaszolni. A szerbek több támadópattanót is visszaszedtek egy támadás alatt, de kosarat nem tudtak dobni. Rátkai büntetőjével egy pont volt a különbség, Milanovic kétszer volt pontos a vonalról, a végén pedig kimaradt a potenciális egyenlítő tripla, így végül egy végletekig kiélezett és hullámzó meccsen 3 pontos vereséget szenvedtünk (58-55).
 
 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus