U16: Kettőből semmi

Finnország is nagy falatnak bizonyult, két játéknap után nyeretlen az U16-os válogatottunk a B divíziós Eb-n.

U16-os Európa-bajnokság, B divízió, csoportkör 
Finnország - Magyarország 79-58 (15-12, 23-19, 21-18, 20-9)

Magyarország: Kass 8/3, Neuwirth 5, Radics 4, Kármán 18/3, Kiss D. 4
cserék: Sövegjártó 6/6, Takács -, Csátaljay -, Horváth H. 1, Kovács Á. 3/3, Mészáros 8, Mózer 1.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A hunbasket.hu összefoglalója:

Váradi Attila csapata a tegnapi, Ciprus elleni vereséget követően Finnországgal nézett  farkasszemet az U16-os fiú B divíziós Európa-bajnokságon.

Kalle Koponen büntetőivel kezdődött az összecsapás, Kiss Dávid egalizált egy tempóval. Kass és Kármán kosaraival 6-2-re vezettek a mieink, majd Kovács duplájával 12-6-ra is elléptünk. Korkiatupa kosarával és büntetőjével 12-11-re zárkóztak az északiak, majd Kallio pontjaival át is vették a vezetést. A negyed utolsó 5 percében sajnos nem született újabb magyar pont, 15-12-es finn vezetéssel zárult az első negyed.

Korkiatupa kezdte meg a pontgyártást a folytatásban, a túloldalon Kármán talált be. Magyar eladott labdák után Mervola és Tuomi büntetett, elléptek a finnek (14-21) – három perc telt el a második negyedből ekkor. Kiss Dávid tett vissza egy támadópattanót, majd Neuwirth villant, visszajöttünk három pontra, sőt Kármán triplájával és duplájával meglett az egyenlítés is a negyed derekán (23-23). Lindberg percei következtek, két triplát is berámolt a finn bedobó, majd Koivunen is eredményes volt kintről – tőlünk csak egy Kármán 2+1-et jegyezhettek fel ekkor a statisztikusok (26-32). A végig aktív Korkiatupa is beszállt a triplagyártásba, Luukonen pedig egy véleményes, le nem fújt lépéshibát követően volt eredményes közelről, kettő másodperccel a negyed vége előtt – 38-31-es finn vezetéssel zárult az első félidő. 

Kass duplájára Koponen trojkával válaszolt, remekül dobtak kintről az északiak. Korkiatupa közelijével először alakult ki a mérkőzésen kétszámjegyű különbség (33-43), de Kármán és Radics igyekeztek meccsben tartani a mieinket (37-43). Sajnos ismét Korkiatupa lépett elő, ráadásul újabb hárompontossal, majd egy gólpasszt is kiosztott Mervolának, aki 2+1-es játékot hozott össze (37-49). Sövegjártó két hármasa visszahozta a reményt, de jött – ki más – Korkiatupa, és lehűtötte a kedélyeket egy újabb 2+1-gyel (43-51). A negyed végén Mészáros László büntetőivel egészen közel, 6 pontra zárkóztunk, de Mervola és Vuori kosarai zárták a játékrészt, így maradt a 10 pontos differencia a záró etapra (49-59). 

Mervola egyre jobban játékba lendült, ő és Korkiatupa tarthatatlannak bizonyultak sajnos. Kass egy triplával hozta be 10 pont alá a magyarokat, de csakhamar visszaállt a különbség, sőt Lindberg hárompontosa a negyed felénél már 14 pontos finn vezetést eredményezett (56-70). Mivel innen nagyjából két percig nem született egyetlen pont sem, a lényegi kérdések eldőltek – Mervola és Luukonen pontjaival a 20 pontot is meghaladta a különbség az utolsó perc kezdetekor (56-77). Radics egy labdaszerzésből még szépített, de így is maradt a közte 21 – a 23 magyar eladott labda, valamint az alig 30%-os mezőnymutató sajnos ennyire volt ma elég a remek napot kifogó Korkiatupa – Mervola páros vezette Finnország ellen. Fiaink így 0-2-es mérleggel állnak a C csoport utolsó helyén, holnap 14:15-kor Izland ellen javíthatnak Váradi Attila tanítványai. 

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus