U16 lány: Lettek elleni siker az edzőmeccsen (+ képgaléria!)

Kemény edzőmérkőzést nyert meg a magyar női U16-os válogatott Debrecenben kedden a baltiak ellen, s bár nem volt igazán gördülékeny a játék a találkozó egészében, az látszott, hogy jól összerakott, csapatként több lábon álló alakulata van Magyarországnak ebben a korosztályban. Csütörtökön Szerbiával kezdünk, majd rá egy napra Horvátország, szombaton pedig Spanyolország következik az "A" divízós Európa-bajnokságon.

Edzőmeccs
2014. július 30. Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok


Magyarország – Lettország 63-57 (19-11, 15-20, 13-14, 16-12)

Mo: Studer 14/3, Doktor 4, Gereben 4, Mérész 3, Foitl 8. Cs: Czukor 4, Török 5, Pusztai 5, Szeli 8, Lelik 2, Soós 6, Radócz. Vezetőedző: Magyar Gergely.

GALÉRIA ITT a magyar-lett meccsről!

A lettek elleni edzőmeccs első negyede egyértelmű magyar fölényt hozott. A baltiak 8-0 után szerezték első kosarukat (rögtön egy hármast). Ezzel együtt is sokkal hatékonyabb volt a Magyar-alakulat, míg ellenfelünk igencsak bizonytalan volt támadásban.

Felkészülési meccs lévén a tréner igyekezett lehetőséget adni mindenkinek, így azt is ki kellett próbálni, hogy miként muzsikál a gárda egyik éljátékosa, a 8-assal játszó irányító-hátvéd Studer Ágnes nélkül. A lettek ebben az időszakban felzárkóztak, bár végig az volt az érzésünk, hogy a mieink kézben tartják a találkozót.

Később több balesetveszélyes belemenéssel, illetve általában véve elég kemény küzdelmekkel tarkítottá vált az edzőmérkőzés, amiből annyira nem mi jöttünk ki jól, hiszen egyfelől a lettek teljesen nyílttá tették a derbit (más kérdés, hogy a jó hangulaton kívül sok jelentősége nem volt egy esetleges sikernek), s egy ízben vezettek is egy ponttal, másfelől néhány alkalommal felszisszenhettünk, hogy nem lesz-e komolyabb baja valamelyik magyar lánynak. Volt, aki az oldalát fájlalta egy kemény ütközés után, s le kellett támogatni a pályáról, de Studert például egyértelműen belegyalulták a parkettbe, s bizony ő is csak a társak segítségével tudott felkászálódni. Vezetőedzőnk annyit mondott ezek kapcsán, hogy reméli az eddig szerencsésen minden nagyobb sérülést megúszó keret nem most, a hajrában fog begyűjteni pár komolyabb esetet.



Magyar Gergely a meccs előtt összefoglalta eddigi tapasztalatait (részletesen következő írásunkban, még ma), amely során többek között arról beszélt, hogy ezen a lettek elleni meccsen leginkább a gyakorlásé a főszerep, s hogy mindenki játsszon. Egyébként  a szakember még szerdán délután tart egy átmozgató tréninget, azon kívül a regenerálódásé lesz a főszerep a csütörtöki rajtig.

EZUTÁN

Ami jó, hogy minden csoportmeccse ugyanakkor, 18.15-kor kezdődik lányainknak. Ami rossz, hogy egymást követő három napon át tart ez a kezdeti kör az Európa-bajnokságon, vagyis ahogyan a százméteres síkfutóknál is mondják „egy nagy levegővétel az elején, aztán egy óriási vágta az egész”. Utána lehet egy szusszanásnyi ideje a csajoknak, ám oda olyan pozícióba kerülve szeretne jutni a magyar válogatott, amely esélyt ad a legjobb 8-ba kerülésre.



Magyar Gergely tréner (s előtte Lasztoméry András technikai vezető is) arról beszélt ugyanis, hogy maguk között azt a mércét állították fel, hogy megpróbálnak az egyenes kieséses szakaszba eljutni, az pedig a legjobb 8. Még úgy is, hogy a keret háromnegyede elsőéves ebben a korcsoportban, tehát ifjú az ifjak között is. „Kiss Virággal a fedélzeten ez reális elvárás lenne, így azonban, hogy ő nincs – bár marad ez a célunk – bravúr lesz, ha teljesítjük” – jegyezte meg Magyar.

Fotók: Koppányi Szabolcs

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus