U16-os Eb: győzelemmel kezdett válogatottunk

Szoros, kiegyenlített meccset vívott Írországgal a magyar csapat, de a végjátékban felül tudott kerekedni. 

U16-os Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör

Magyarország - Írország 58-51 (9-10, 16-17, 16-11, 17-13)

Magyarország: Pintér 4, Pallai 8/6, Balsay 4, Kovács B. 19/3, Fekete 4
cserék: Verasztó 2, Kopácsi 2, Csikai, Filipovity 2, Kiss B. 6/6, Dokmanovic 4, Lukács -

Kiegyenlített mérkőzést játszott a magyar válogatott kezdésként, alig-alig volt egy labdán kívüli különbség az első negyed során. A pontok egyáltalán nem záporoztak, nem a támadójáték dominált, így 10-9-re az írek vezettek tíz perc után, de a második játékrészben azért jobban elkapták a fonalak a csapatok - igaz, továbbra is fej-fej mellett haladtak. A mieink Pallai triplája után léptek meg egyszer négy ponttal, majd két perccel a nagyszünet előtt Kiss hármasával volt öt egység közte, de innen jött egy 7-0-s ír roham, így ők kezdhették előnyből a második félidőt.

Itt azonban ismét fölénybe kerültek a mieink, rögtön egy 6-0-s etappal indítottak Pintérék és tartották is a kiépített párpontos előnyt. A támadások befejezésénél elsősorban Kovács jeleskedett, Pintér jól osztogatott, kintről pedig Pallai és Pintér jelentett veszélyt - emellett a csapatvédekezés is jól működött. Az íreknél Fajana villogott, a negyedik negyedben már dupla-duplánál járt, de válogatottunk ezzel együtt is folyamatosan előrébb tartott pár ponttal. A vége aztán nagyon szorosra sikerült, 51-51 után Kovács szerzett egy 2+1-et, amellyel a lehető legjobbkor tolt egyet a csapat szekerén. Az ír időkérést egy elrontott tripla és két Fekete-büntető követte, ezzel pedig el is dőlt az összecsapás - nagy csatában, kiélezett küzdelemben, de győzelemmel kezdte válogatottunk a B-divíziós Eb-t. 

Váradi Attila - vezetőedző: Kicsit túlizgultuk első mérkőzésünket, de összességében a mérkőzés kulcs szituációiban sikerült az eredményt saját javunkra fordítanunk. Örülök, hogy a megbeszélt taktikát többször precízen és pontosan tudtuk végrehajtani, sikerünknek ez volt az egyik kulcsa. Gratulálok a csapatnak, az első mérkőzés mindig nagyon nehéz. Reméljük a folytatásban egészséges önbizalommal tudunk játszani. 

Foto, Slide - EYOF Győr 2017 - Havasi Melinda

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus