U16-os fiúk: győzni kell Portugália ellen

Az ukránok elleni vereséget követően ma nyerni kell, hogy a 9-12. helyért játszhasson csapatunk - nehéz ellenfél lesz Portugália.

U16-os Európa-bajnokság, B-divízió, 9-16. helyért

Magyarország - Portugália 15:00

Tegnap hosszabbításban kapott ki válogatottunk Ukrajnától, így ma mindenképpen nyernie kell ahhoz, hogy a 9-12. helyért folytathassa - ellenkező esetben már csak a 13-16. helyért játszhat a továbbiakban. A mieink és az ukránok is 1-1-gyel állnak, Portugália 2-0-lal, Svájc pedig 0-2-vel, a legjobb kettő juthat a középház első felébe - amennyiben mi nyerünk és Ukrajna is megveri Svájcot, körbeverés állhat fenn, így a pontkülönbségek is döntőek lehetnek.

A portugálok egy győzelem és egy vereség után 94 pontot kaptak Észtországtól és bár ezután megverték az ukránokat, a svédek elleni újabb sima vereséggel csak a középházba juthattak. It tegnap 36 ponton tartották Svájcot és összességében is legnagyobb fegyverük a remek védekezés - leszámítva persze a már említett észtek elleni meccsüket. Akire mindenképpen figyelnünk kell, az a négyest játszó Voytso, aki dupla-duplát átlagol eddig a tornán, ebből ő gyűjtötte a legtöbbet eddig a teljes mezőnyben, de a lepattanókat és a támadópattanókat tekintve is második az Eb-n.

Ha őt tudjuk semlegesíteni, védekezésben megoldható feladattal találkozunk, de kulcskérdés lesz, hogy mennyire tudjuk leszorítani az eladott labdák számát - a portugálok sokszor képesek fojtogató védekezésre, ez ellen kell nagyon koncentráltan és hideg fejjel kosárlabdázni. Azt többen bizonyították már, hogy nehéz helyzetekben is képesek megtolni a csapat szekerét, de kérdés, hogy a tegnapi, túlórában elszenvedett vereség mentálisan és fizikálisan mennyit vett ki a csapatból.

A találkozó 15:00-kor kezdődik, hajrá Magyarország!

fotó: U-16 Magyar kosárlabda-válogatott

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus