U16-os fiúk: óriási feltámadás, hiába

Az U16-os fiú válogatott végig az eredmény után futott Grúzia ellen és hiába produkált a végén hatalmas feltámadást, kikapott.

U16-os Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör, 4. mérkőzés
Magyarország - Grúzia 51-55 (12-18, 9-12, 9-13, 21-12)

Magyarország: Kiss -, Katona 9, Fazekas Cs. 12/6, Füzi 2, Fazekas M. 6.
Cserék: Somogyi 7/6, Németh 5/3, Schafarek 2, Ábrahám 6, Werner -, Zsebe -, Oroszi 2.

Katona Bence büntetője révén vezetést szereztünk az első percben, de az gyorsan megmutatkozott, hogy ez nem lesz egy pontgazdag találkozó - a következő kosarat ugyan megint mi dobtuk, de Füzi két és fél perc után szerezte újabb pontjainkat. Bitadze révén szerezte meg első kosarát Grúzia, majd Fazekas Csaba tripláját követően ellenfelünk egy 9-0-s szakasszal fordított a negyed felére (6-11). Katona két kosarat is szerzett, Schafarek is feliratkozott a pontszerzők közé, de közelebb egyáltalán nem tudtunk kerülni a grúzokhoz, akik magabiztosan tartották előnyüket (12-18).

A második felvonásban Katona és Ábrahám révén feljöttünk két pontra, megint jobban indítottuk a negyedet (16-18), de mindkét csapat gyengén támadott ezt követően, 5 perc alatt 1-1- kosarat jegyezhettek fel a statisztikusok, így összességében 19-22 volt az állás a 17. percben - mondhatni semmi nem dőlt el, de finoman szólva is volt gond a pontszerzéssel mindkét oldalon. Sajnos az utolsó két és fél perc megint Grúziáé volt - nálunk csak Ábrahám volt eredményes, ő is csak egyszer, míg a túloldalon Pipia és Alavidze is 3-3 pontot szereztek ebben a szakaszban, Metskhvarishvili is betalált, így 9 pontos hátrányban mehettünk el a nagyszünetre (21-30).

A fordulást követően Katona és Fazekas Máté révén újfent mi kezdtünk jobban (25-30), de a grúzok két kosárral hamar válaszoltak, talpra álltak - gyorsabban, mint az első két negyedben tették ezt -, Chechelashvili hármasával pedig 10 pontra nőtt fórjuk (27-37) a 24. perc közepén. Somogyi Ádám triplát dobott a negyed felénél, de ez csak egyszeri jó vállalás volt, nem egy sorozat kezdete, ellenfelünk ugyanis három duplát is szerzett három egymás utáni akcióból, a 29. percben így már 13-mal mentek a grúzok (30-43), és ennyi volt a különbség az utolsó felvonás előtt is.

Fazekas Máté duplát, Fazekas Csaba pedig triplát dobott a negyedik játékrész elején - megint mi szereztük az első kosarakat a negyedben (35-43). Bitadze, Metskhvarishvili és Pipia révén azonban egy 10-2-s rohamot produkáltak a grúzok, ezzel végleg el is döntötték a találkozó sorsát a 36. perc kezdetére, hiszen 16 ponttal vezettek (37-53). Így gondolta ellenfelünk is, ugyanis teljesen leálltak ezt követően, pedig még volt hátra öt és fél perc, válogatottunk pedig óriási feltámadásba kezdett. Ábrahám, Somogyi, Fazekas Csaba, Oroszi Bence és Németh Márk is betaláltak, így egy 11-0-s szakaszt produkáltunk az utolsó perc előtt, sőt... Somogyi egy büntetőt bedobott 51 másodperccel a lefújás előtt, Fazekas Csaba pedig 21 másodperccel a vége előtt kettő pontra hozta fel a válogatottat (51-53). A 13-0-s rohanást azonban Kavtaradze két büntetője zárta le, eladtuk a labdát a következő támadásban, így az óriási feltámadás ellenére kikaptunk 51-55-re.

Ezzel a vereséggel eldőlt, hogy az együttes már nem juthat a legjobb 8 közé a B-divíziós Eb-n.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus