U18: "A csoport első helyét is megszerezhetjük"

A mai, Luxemburg feletti siker után Ferenczi Tamás szövetségi kapitány, Pápai Máté és Mócsán Bálint értékeltek.

Ferenczi Tamás értékelése, a mai Luxemburg elleni győzelem után:

Az előző 2 napi mérkőzés fizikálisan és mentálisan is sokat kivett a társaságból. Tudtuk, hogy ma egy olyan ellenféllel játszunk, akik szerkezet nélküliek és szervezetlen kosárlabdát játszanak. Ha nehezen is, de a kötelező győzelmet sikerült behúznunk. Holnap Szlovénia ellen folytatjuk, ahol akár még a csoport első helyét is megszerezhetjük.

Pápai Máté:

A holland és a belga ellenfél után, egy könnyebb csapattal álltunk szemben. Viszont ez a találkozó is fontos volt számunkra, hiszen egy mai győzelemmel nagy lépést tehettünk a legjobb 8 közé. A luxemburgi csapatnak nem volt olyan szervezett játéka, mint előző ellenfeleinknek, ezért nehezebb volt ellenük a védekezési stratégiák megvalósítása. 
Örülök annak, hogy ezt a mérkőzést is megnyertük és annak is, hogy megnyertük a lepattanócsatát is.

Mócsán Bálint:

A csoportunkból előzetesen a legkönnyebb ellenfélnek tűnő luxemburgi csapatot jóval nehezebben vertük meg, mint azt korábban gondoltuk. A csapat védekezésével és a küzdőszellemmel nem volt gond, de támadásban nem találtuk a ritmust, nem jöttek a kinti dobásaink sem. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a mérkőzésen végig dominálva tudtunk győzni és így nagyon közel jutottunk a legjobb 8-ba kerüléshez.

Forrás, Slide és Fotó: U18 fiú kosárlabda válogatott 2015

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus