U18: "Saját magunknak tettük nehézzé a végjátékot"

Az angolok elleni győzelem után Ferenczi Tamás, Mócsán Bálint és Boris Krnjajski nyilatkozott.

Ferenczi Tamás értékelése a mai angolok elleni győzelem után:

A szakmai stáb nevében úgy gondoljuk, hogy különösen jár a gratuláció a srácoknak, hogy két nagy arányú vereség után talpra tudtak állni és bár igaz, hogy a végeredmény az nem tükrözi, de a mérkőzés folyamán végig vezetve, magabiztosan vertük a szerkezetben és atletikus képességeket tekintve jobb erőkből álló angol csapatot. A végjátékot saját magunknak tettük nehézzé, hisz kritikus pillanatokban büntetőket, ziccereket hibáztunk, korán eldobtuk a labdát, és ezeket a lehetőségeket kihasználva tette izgalmassá a mérkőzést az angol csapat. Ezen a mérkőzésen nem szerepeltettük Pongó Marcit, aki egy kisebb sérülést szedett össze a lengyelek elleni mérkőzésen, és a csapat az ő kiválása ellenére is meg tudta oldani ezt a nem könnyű feladatot. Most pihenőnap, ám természetesen edzünk és készülünk a következő mérkőzésre.

Mócsán Bálint:

Az angolok elleni meccsnek is úgy mentünk neki, hogy mindenképpen győzni akarunk. Ezt nehezítette, hogy Pongó Marci sérülése miatt nem tudott pályára lépni. Az elejétől kezdve koncentráltan játszottunk, keményen védekeztünk, támadásban jó döntéseket hoztunk és jól dobtunk kintről is. Majd a végére kiépített előnyünket figyelmetlen hibákkal eladtuk, de végül sikerült behúznunk a találkozót.

Boris Krnjajski:

A reggeli edzésen a szakmai stáb félretette a taktikát és egy frissítő dobóversenyt csináltunk, ami jó atmoszférában telt el. Az edzés után azért videón kielemeztük, hogy mit is játszanak. A bemelegítés jól sikerült és koncentráltan kezdtük a mérkőzést. Pongó Marci sérülés miatt nem tudott játszani, de hálistennek jól tudtuk pótolni. Az első 3 negyedben jól játszottunk, viszont mivel ez volt a 7. mérkőzésünk, a fáradtság és a faultproblémák miatt az utolsó negyedben egy kissé szétestünk. Az utolsó angol támadást viszont kivédekeztük, így megnyertük a mérkőzést. Ennek a mérkőzésnek a lendületével szeretnénk az 5. helyet megszerezni.

forrás, fotó: Farkas Dávid

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus