U18-as 3X3 Eb: Európa-bajnok a magyar lány válogatott

Az U18-as 3X3 Európa-bajnokság döntőjében lány válogatottunk hátrányból fordított - az utolsó hat pontot mi szereztük, így 12-9-re legyőztük a vb-bronzérmes oroszokat, és ezzel megnyertük a kontinensviadalt!

A mieink Jáhni Zsófia pontjával megszerezték a vezetést, de a második percben két támadás alatt két pontot szerzett Oroszország - Tenyér Zsófia egy nagy csel után ziccerrel egyenlített (2-2). A harmadik perc közepére az oroszok három ponttal elhúztak - Tóth Orsolya és Jáhni kosaraival közelítettük őket, majd egy orosz kosár után Tenyér faulttal együtt értékesített egy ziccert, büntetőből pedig egyenlített a meccs felénél (6-6).

Az oroszok tudtak újítani, a Jáhni ellen megítélt sportszerűtlen után mindkét büntetőt a helyére küldték, így újra három pont volt az előnyük a 7. perc végén (6-9). Révész Boróka nagyjából egy perccel később lefordulásból dobott tempót, majd Tenyér a kilencedik perc elején egy duplával egyenlített is (9-9). Tóth azonnal rádobott egy másik duplát, míg az oroszok távoli kísérlete a gyűrűből jött ki. A mérkőzés végén sok támadópattanót szereztünk, Jáhni még egy rontott dobás után egy putbackből is eredményes volt, így végül 12-9-re győzött a magyar válogatott, és ezzel Európa-bajnok!

Ezúton is gratulálunk a lányoknak és a szakmai stábnak!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus