U18-as 3X3 Eb-selejtező: mindkét magyar csapat a 8 között

A szolnoki U18-as 3X3 Európa-bajnoki selejtezőn a lányok két győzelemmel csoportelsőként, a fiúk viszont a Svájc elleni meccset a sírból visszahozva, hosszabbítás után győzve, csoportmásodikként jutottak tovább a holnap egyenes kieséses rendszerbe.

A lányok jutottak könnyebben a legjobb 8 közé. Első mérkőzésükön Szlovéniával találkoztak, és bár 3-3-ig fej-fej mellett haladtak a felek, itt három magyar pont következett. 8-4-re is vezettek a mieink, akik a pontszegény összecsapást végül 9-6-ra hozták - a szlovének egyébként a szlovákokat ugyanilyen arányban győzték le korábban.

A második összecsapáson Szlovákia volt az ellenfél, és most is Radócz Fanni kezdte a pontgyártást a mieinknél, ahogy az első összecsapáson is. Ezúttal azért jóval könnyebb dolga volt a mieinknek, már 6-1-re is vezettünk úgy, hogy a palánk alatt tarthatatlan Radócz mellett Madár Kata, Hizsnyik Dóra és Munkácsi Enikő is betaláltak. Északi szomszédaink nem tudtak felnőni a magyar válogatotthoz, amely a mérkőzés felénél 11-2-re vezetett. Hizsnyik kosara után volt meg a 10 pontos differencia (14-4), majd az utolsó percekben nagyon megindult a pontgyártás mindkét félnél, de végül kérdés nélkül, 18-9-re győztünk.

A fiúk az első meccsükön a britekkel mérték össze erejüket, és jól kezdtek a mieink - Hargitai Krisztián és Rosic Uros vezetésével 9-4-re mi álltunk jobban, Frank Áron is hozzájárult ehhez egy duplával. Ellenfelünk kezdte összeszedni magát, a 6. perc végére visszajöttek két pontra (11-9), a 7. percben pedig egy duplával egyenlítettek (12-12). Előbb mi voltunk előnyben, és ők egalizáltak, majd ez fordult az utolsó két percre - másfél perccel a vége előtt már Hargitainak kellett egyenlítenie (16-16). A végén a britek több könnyű kosarat, büntetőt is dobtak, majd egy duplával, 16 másodperccel a vége előtt meg is nyerték a meccset (16-21).

Svájc 13-10-re kikapott a britektől, így biztos volt, hogy a Magyarország-Svájc meccs győztese továbbjut a második helyen, a vesztes pedig harmadik helyen végez, és nem kerül a legjobb 8 közé.

A mieinket kicsit talán agyonnyomta ez - bár ahogy írtuk is délelőtt, mi biztosan ott leszünk az Eb-n rendezőként -, a meccs felénél összesen 2 dobott ponttal 6 pontos hátrányban voltunk, sőt, ez továbbnőtt 7 pontra is később (3-10, 5-12). Itt viszont nagyot változott a meccs összképe - Rosic azonnal duplát dobott, majd Takács Martin két büntetővel hozta közelebb csapatunkat az utolsó előtti perc kezdetén (9-12). Rosic újabb duplája, majd Takács pontja után egyenlítettünk, az utolsó szűk egy percben pedig nem esett pont, jöhetett a hosszabbítás. A svájciak egy nagyon könnyű ziccert dobtak, Frank azonban egy pazar duplával megszerezte a mieinknek a győzelmet, a csoport második helyét, illetve a továbbjutást (14-13).


Mai eredmények

Lányok

Magyarország - Szlovénia 9-6
Magyarország - Szlovákia 18-9

Fiúk

Magyarország - Nagy-Britannia 16-21
Magyarország - Svájc 14-13 hosszabbítás után

Foto, Slide - szolsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus