U18-as fiaink (majdnem) lehetetlen küldetés előtt

Ma nagy különbséggel kellene legyőznünk a nálunk papíron erősebb Belgiumot a még továbbjutást eredményező második hely megcsípéséhez az Eb-n.

Junior válogatottunk sajnos egy nem várt, Ausztria elleni vereség miatt ma nem elég, hogy "csak" legyőzze a papíron ebben a hatosban (az észtek elleni fiaskója ellenére is) a legerősebbnek tűnő riválist, de ezt minimum 25 pontos különbséggel kellene megtennünk, hiszen csak így jöhetnénk ki elsőként a hármas körbeverésből.

Az ellenfél egy igen homogén egységet alkotó gárda, tele atletikus, erős felépítésű játékosokkal - ez pedig nekünk ezen a tornán eddig nagyon nem feküdt. Ami kulcskérdés lesz, hogy a stabil védekezés mellett sikerül-e kiemelkedően jó ritmusban támadva ponterősen és határozottan kosárlabdázni, amihez jókora feljavulásra van szükségük az egyébként Szkopjébe nagyon komoly reményekkel elutazó magyar ifjaknak.

Mai riválisunk az észtektől kapott ki egyetlen ponttal, egyébként pedig minden további ellenféllel szemben szépen érvényesítette a papírformát, és robog a továbbjutás felé.

Az eddig 23 VAL-t átlagoló Bleijenbergh, illetve a 6,3 gólpasszán felül 14 pontot szóró Bratanovic kizökkentése kulcskérdés lesz, ők nagyon egyértelmű vezérei ennek a belga válogatottnak annak ellenére is, hogy a többiek is eléggé be vannak vonva a támadásokba, és szépen eloszlanak a terhek ma esti riválisunknál.

A 21:00-kor kezdődő derbin tehát kisebb csodára lenne szüksége az eddigiek alapján a Forray-legénységnek, de minden mindegy alapon játszva az eddieknél jóval jobb teljesítmény is benne van ebben a társaságban, így a matematikai, még nem "sci-fi"-szintű reményünk még megvan a továbbjutás szempontjából - különben az egyértelműen csalódást keltő negyedik helyen zárnánk a csoportkört.

Hajrá U18, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus